Заходи торговельної підтримки ЄС для України набули чинності

Україна
Заходи торговельної підтримки ЄС для України набули чинності

6 червня набула чинності постанова, ухвалена Радою Європейського Союзу 13 травня, щодо продовження призупинення імпортних мит та квот на український експорт до ЄС ще на один рік.

Ці так звані автономні торговельні заходи (АТЗ) діятимуть до 5 червня 2025 року. 

АТЗ не тільки підтримають економіку України, але й захистять інтереси зацікавлених сторін ЄС: вони містять посилений механізм захисту та аварійне гальмо, що застосовується до постачання яєць, птиці, цукру, вівса, кукурудзи, круп і меду.

«Відновлення потужної економічної підтримки України з боку ЄС здійснюється у вирішальний момент, коли країна протистоїть новому військовому наступу. Автономні торговельні заходи – це не лише жест солідарності та стабільності, але й також економічне «рятівне коло»», – зазначив виконавчий віцепрезидент та єврокомісар із питань торгівлі Валдіс Домбровскіс. – Водночас вони передбачають посилення захисту чутливих сільськогосподарських секторів ЄС у відповідь на виправдані занепокоєння, висловлені нашими фермерами та державами-членами ЄС. Ми досягли належного балансу, продовживши працювати над пошуком довгострокових рішень у межах Угоди про асоціацію між Україною та ЄС».  

Файли Cookie
Ми використовуємо файли cookie, щоб покращити ваш користувацький досвід і оптимізувати контент на сайті. Дізнайтеся більше
Я відмовляюся
Я погоджуюся