Механізм фінансування ЄІБ для поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі надає 590 кредитів МСП у Грузії, Молдові та Україні на підтримку понад 20 тисяч робочих місць

Вірменія Азербайджан Грузія Молдова Україна
Механізм фінансування ЄІБ для поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі надає 590 кредитів МСП у Грузії, Молдові та Україні на підтримку понад 20 тисяч робочих місць

У Грузії, Республіці Молдова та Україні Європейським інвестиційним банком було надано 590 кредитів на загальну суму 92 млн євро в рамках механізму кредитних гарантій для програми "Initiative East", яка отримує фінансову підтримку від Європейського Союзу за ініціативою "EU4Business".

Згідно з інформаційним бюлетенем про вплив гарантійного механізму фінансування до грудня 2018 р. 64% виданих кредитів були в національній валюті, а середній розмір фінансування на кожне МСП склав 215 000 євро. Загалом завдяки кредитам було підтримано 21 700 робочих місць.

У фінансовому портфелі переважали проекти з виробництва, сільського господарства та торгівлі, причому 39% кредитів пішло на розвиток виробництва, 32% – на МСП у сфері оптової торгівлі та 17% – на сільське господарство, лісове господарство та рибальство.

Середнім підприємствам було надано 56% кредитів, малим підприємствам – 34%, мікропідприємствам – 10%; загалом 62% фінансування пішло на покриття потреб в оборотному капіталі, 33% – на матеріальні активи.

ЄІБ співпрацює із сімома місцевими фінансовими установами для надання позик у трьох країнах, які мають ПВЗВТ.

Вікторія Масна, керівник інвестиційного напрямку Райффайзен Банку Аваль, який є партнером проекту ЄІБ / ЄІФ з ПВЗВТ в Україні, заявила, що внесок був значним: "Всього за один рік понад 300 компаній скористалися пом'якшеними вимогами щодо заставного забезпечення, які ми змогли запропонувати в рамках цієї програми. Ця ініціатива вплинула на тисячі життів українських підприємців, дозволила їм розширити і вдосконалити свій бізнес і просунутися на шляху до інтеграції в ЄС".

Файли Cookie
Ми використовуємо файли cookie, щоб покращити ваш користувацький досвід і оптимізувати контент на сайті. Дізнайтеся більше
Я відмовляюся
Я погоджуюся