ЄБРР відкриває в Одесі регіональний офіс для південних областей України

Україна
ЄБРР відкриває в Одесі регіональний офіс для південних областей України

Спільна діяльність в рамках ініціативи "EU4Business" з метою підтримки місцевих МСП

З метою зміцнення та поглиблення своєї діяльності в Україні ЄБРР відкрив новий регіональний офіс у південному місті Одеса, що є морськими воротами країни на узбережжі Чорного моря та одним з найважливіших промислових центрів.

Одеський офіс стане третім представництвом ЄБРР за межами Києва і служитиме організаційним центром для південних областей України. Розширення діяльності підтримується Європейським Союзом (ЄС) в рамках ініціативи "EU4Business". 

Південні області України завжди відігравали важливу роль в діяльності ЄБРР у країні, особливо в таких секторах, як агробізнес, логістика, транспорт та інфраструктура. Новий офіс дозволить ЄБРР працювати ближче до місцевих клієнтів та надасть доступ до експертних консультацій малим та середнім підприємствам (МСП).

Франсіс Маліж, керуючий директор ЄБРР у країнах Східної Європи та Кавказу, сказав: "Відкриття нашого четвертого філіалу після Києва, Львова та Харкова надсилає переконливий сигнал ринку, а також вітчизняним та іноземним інвесторам. Наша відданість Україні також виражається у наданні додаткових фінансових та людських ресурсів для підтримки звичайних підприємств. Ми впевнені, що наш новий офіс сприятиме розвитку малого підприємництва в Одеській області та на півдні України. Те, що ми робимо сьогодні, було б неможливим без успішних реформ, які відбулися протягом останніх кількох років завдяки уряду".

Крім того, ЄБРР разом із своїм стратегічним партнером ЄС забезпечує діяльність 15 центрів підтримки бізнесу по всій Україні, один з яких також знаходиться в Одесі. Ці центри мають на меті підвищення обізнаності серед місцевих МСП щодо наявних можливостей в рамках ініціативи "EU4Business" та служитимуть основними інформаційними пунктами для малих підприємств по всій Україні. Це відповідає умовам представницької угоди, підписаної між ЄС та ЄБРР 20 травня 2016 року, щодо надання підтримки для МСП, включаючи створення мережі центрів підтримки бізнесу по всій Україні.

Посол Хьюг Мінгареллі, голова Представництва ЄС в Україні, зазначив: "Ми стаємо ближче до підприємств у регіонах. Відкриття регіонального офісу ЄБРР у такому діловому центрі, як Одеса, є логічним вибором, отже ми раді підтримати це в рамках ініціативи "EU4Business". ЄБРР є нашим стратегічним партнером, який підтримуватиме українські МСП, надаючи їм експертні консультації щодо доступу до ринку ЄС, а також пряме кредитування для задоволення їхньої потреби у розвитку. Я впевнений, що найближчим часом ми також зможемо відчути конкретні результати цієї співпраці на півдні України".

ЄБРР є найбільшим міжнародним інвестором в Україні. З початку своєї діяльності в країні у 1993 році банк виділів сукупно майже 12,2 млрд євро в рамках 377 проектів.

Метою ініціативи "EU4Business" є сприяння розвитку приватного сектора в Україні шляхом забезпечення МСП новими навичками, підтримки їхніх прагнень щодо експорту до найбільшого сусіднього ринку, а також надання їм фінансування. Паралельно з цим ініціатива, яка фінансується ЄС, підтримує уряд в процесі децентралізації з метою поліпшення бізнес-клімату.

20 травня 2016 року була підписана угода на суму 40 млн євро між ЄС та ЄБРР в рамках ініціативи "EU4Business" з метою надання 28 млн євро на забезпечення бізнес-консультацій, інформаційної, навчальної та іншої підтримки для МСП в Україні. Допомога включає створення мережі центрів підтримки бізнесу по всій Україні, а також передбачає виділення коштів в рамках ініціативи "EU4Business" в розмірі до 12 млн євро на підтримку прямого фінансування малих підприємств з боку ЄБРР.

Файли Cookie
Ми використовуємо файли cookie, щоб покращити ваш користувацький досвід і оптимізувати контент на сайті. Дізнайтеся більше
Я відмовляюся
Я погоджуюся