ЄС ратифікує Угоду про асоціацію з Україною

Україна
ЄС ратифікує Угоду про асоціацію з Україною

ЄС та Україна підписали Угоду про асоціацію, включаючи створення Поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі, яка набуде чинності з 1 вересня 2017 року.

Угода про асоціацію передбачає програму масштабного впровадження реформ в Україні та сприятиме розвитку торгівлі та інвестицій між ЄС та Україною. ПВЗВТ вже рік діє на тимчасовій основі, що зумовило значне зростання торгівлі.

ЄС є першим торговим партнером України

"Реалізація торговельної частини на попередній основі, яка набула чинності минулого року, вже збільшила рівень нашої торгівлі на 25%", - зазначив Дональд Туск, президент Європейської ради, на саміті Україна-ЄС, який проходив в Києві 12 та 13 липня.

"Повністю ратифікована угода дозволить нам зміцнити співробітництво та поглибити політичну асоціацію та економічну інтеграцію України з ЄС".

З червня ЄС також впровадив для українських громадян безвізовий режим для подорожей до країн Шенгенської зони, а також скасував додаткові тарифи та митні збори на сільськогосподарські та промислові товари.

Прогрес у програмі реформ в Україні

Під час саміту Президент України Петро Порошенко окреслив Стратегію уряду до 2020 року та План дій на 2017-2020 роки, спрямовані на розширення реформ в країні, а також на розвиток конкурентоспроможності МСП.

Водночас ЄС оголосив про виділення 200 млн євро на пріоритетні програми з метою підтримки:

  • східних областей України, що постраждали від збройних конфліктів;
  • програм енергозбереження, включаючи внески до Фонду енергоефективності, заснованого Україною;
  • управління державними фінансами та
  • реалізації Угоди про асоціацію / ПВЗВТ через засоби технічного співробітництва.
Файли Cookie
Ми використовуємо файли cookie, щоб покращити ваш користувацький досвід і оптимізувати контент на сайті. Дізнайтеся більше
Я відмовляюся
Я погоджуюся