Ринок мобільних платежів в Україні має великий потенціал для розвитку - про це йшлося під час круглого столу

Україна
Ринок мобільних платежів в Україні має великий потенціал для розвитку - про це йшлося під час круглого столу

Під час круглого столу, який проходив 13 липня в Києві, обговорювався перспективний план України щодо впровадження мобільної платіжної системи (МПС) як частини прозорої безготівкової економіки.

Згідно з дослідженням, представленим на заході у бізнес-центрі IQ, на якому були присутні представники мобільного ринку, українського уряду та галузевих асоціацій, очікується, що протягом двох років близько 15% усіх абонентів здійснюватимуть платежі через мобільні пристрої.

Захід "Мобільні платіжні системи: шлях до прозорої безготівкової економіки?" був організований в рамках проекту FORBIZ ініціативи "EU4Business", метою якого є створення більш сприятливого бізнес-середовища в Україні. 

Великий потенціал для розвитку

Як зазначив під час круглого столу Матіас Хальдер, керівник проекту FORBIZ та експерт у сфері політики МСП, український ринок мобільних платежів має великий потенціал для розвитку. Він не лише надасть переваги крупним учасникам, але й створить рівні умови для всіх учасників ринку, включаючи МСП.

Національний банк України до 2020 року планує збільшити обсяг безготівкових платежів до 55%, що є частиною масштабного урядового проекту розвитку безготівкової економіки.

Регуляторні перешкоди, які необхідно подолати

За словами Олександра Кубракова, керівника сектора інформаційних технологій та телекомунікацій Офісу ефективного регулювання, ринок мобільних платіжних систем в Україні може отримати до 7,8 млн платежів протягом двох років, що становить 650 млн доларів.

Головні регуляторні перешкоди:

  • Як повернути невикористані кошти абонентам.
  • Обмеження на операції для абонентів.
  • Дистанційна ідентифікація.
  • Встановлення дозволів на випуск електронних грошей.
Файли Cookie
Ми використовуємо файли cookie, щоб покращити ваш користувацький досвід і оптимізувати контент на сайті. Дізнайтеся більше
Я відмовляюся
Я погоджуюся