You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.
Вгору

5 -7 лютого дев’ять українських компаній-виробників ягідної продукції – Artberry, Melcherry, BigBlue, «Долина –Агро», Blue Berry, Family Garden, StarBerries, iBerry, U-Berry – взяли участь у Fruit Logistica, одній із найбільших у світі виставок свіжих харчових продуктів, що зібрала 72 000 відвідувачів цього року. Участь компаній у цій виставці стала можливою завдяки підтримці Проекту «Східне партнерство: Готовність до Торгівлі – Ініціатива ЄС для бізнесу», який фінансується Європейським Союзом у рамках ініціативи EU4Business та впроваджується Міжнародним Торгівельним Центром (МТЦ).

Українські компанії, а також асоціація «Ягідництво України» вдруге успішно взяли участь у цій виставці. Цього року експоненти привернули увагу більшої кількості  потенційних партнерів та закордонних ЗМІ.

«Попередній досвід участі у виставці, а також знання і досвід, які ми додатково набули минулого року, надали нам впевненості. Цього разу ми вже чітко розуміли, що і як робити, як правильно розподілити сили», - поділилися враженнями від цьогорічного заходу в Artberry.

Інша компанія-експонент - U-Berry - відмітила, що кількість зацікавлених трейдерів та байерів, які відвідали український стенд, цього року збільшилася.

«Привабливий стенд на виставці і професійна робота всіх представлених на ньому компаній дозволить вже найближчим часом усім нам заявити про свої компанії як про сучасних та надійних партнерів для країн Європейського Союзу (ЄС) і не тільки», - зазначили в Family Garden.

Участь у виставці, яка цього року зібрала 3 300 експонентів, стала чудовою нагодою познайомити широке коло зацікавлених осіб з асортиментом українських свіжих ягід.  Проект «Східне партнерство: Готовність до Торгівлі – Ініціатива ЄС для бізнесу» не лише допоміг українським учасникам підготуватися до заходу, в рамках якого вони презентували світу  свою ягідну продукцію, але й посприяв створенню маркетингових та мерчандайзингових матеріалів, та влаштував для учасників тренінг з переговорів. Він також допоміг компаніям влаштувати B2B-зустрічі з потенційними покупцями, включно із  покупцями з ЄС.

В асоціації «Ягідництво України», яку Проект залучив до підготовки компаній до виставки, відмічають, що  українські виробники напрацьовують хорошу репутацію. Це робить перемовини з потенційними покупцями набагато простішими. Крім того, українські виробники вже готові давати продукт преміум якості, що дозволяє говорити про відповідну ціну».

«Потенційні клієнти звикають до того, що Україна заявляє про себе як ягідний гравець», - відмітили позитивні зрушення в бізнес-комунікації представники IBerry.

Під час виставки компанія  підписала контракт на купівлю автоматизованої лінії Blueberry vision від європейського виробника Unitec Group. Ця лінія дозволить вперше в Україні сортувати ягоду без людського втручання за наступними критеріями: кольором, розміром, м'якістю плода, перезрілістю та в'яненням, наявністю підкладки та зовнішніх дефектів шкірки.

Цьогорічна участь у Fruit Logistica надала українським компаніям можливість розширити та удосконалити свій бізнес завдяки отриманим під час заходу напрацюванням та встановленим контактам, а також дізнатися більше про тренди світової харчової промисловості.

Проект «Східне партнерство: Готовність до Торгівлі – Ініціатива ЄС для бізнесу», який фінансується Європейським Союзом в рамках ініціативи EU4Business, працює з малими та середніми підприємствами у Вірменії, Азербайджані, Білорусі, Грузії, Молдові та Україні, щоб допомогти їм орієнтуватися та виходити на зовнішні ринки, з акцентом на ринки країн Європейського Союзу.

Останні новини
ua
18.03.2024
«Еразмус для молодих підприємців» (EYE) – це програма обміну ЄС, що допомагає розпочати власний бізнес! Ця ініціатива надає можливість підприємцям-початківцям пройти стажування, яке триватиме від одного до шести місяців, в успішних європейських компаніях.
ua
18.03.2024
Європейський Союз активно підтримує розвиток компаній, особливо якщо вони належать жінкам чи знаходяться в українських областях.
ua
28.02.2024
У межах програми EU4Business за фінансування Європейського Союзу та уряду Німеччини, мікро-, малі та середні підприємства (ММСП) України з експортною спроможністю та інноваційним потенціалом можуть отримати 100 грантів до 10 тисяч євро кожен для відновлення, розвитку та підвищення стійкості у часи війни.

Файли Cookie
Ми використовуємо файли cookie, щоб покращити ваш користувацький досвід і оптимізувати контент на сайті. Дізнайтеся більше
Я відмовляюся
Я погоджуюся