В Україні відновлюють роботу грантової програми “Кліматичні Інноваційні Ваучери”

Україна
В Україні відновлюють роботу грантової програми “Кліматичні Інноваційні Ваучери”

Із самого початку запуску в Україні “Кліматичні Інноваційні Ваучери” мали на меті підтримувати розвиток компаній, що розробляють та впроваджують дружні до довкілля інновації. Нині підприємства екологічного спрямування потребують ще більшої підтримки. ЄС прагне допомогти українським компаніям, які, попри війну продовжують творити “зелене” майбутнє України. Тому переможців цього відбору Кліматичних Інноваційних Ваучерів оголосять вже незабаром. 

До 31 травня 2022 року українські підприємці можуть подати заявку на отримання гранту до 50 000 євро на розробку або впровадження технологій, що зменшують викиди парникових газів, підвищують енергоефективність та запобігають змінам клімату.

Грантова програма підтримки створена для приватних компаній малого та середнього бізнесу, що зареєстровані на території України щонайменше за рік до подання на грант та готові до співфінансування у розмірі 25% від суми гранту. 

Переможці грантового конкурсу можуть використати Кліматичний Інноваційний Ваучер на оплату послуг, необхідних для вдосконалення або фіналізації інновації та її виходу на ринок. Наприклад, промисловий дизайн, сертифікація, тестування, патентування, розробка IT компонентів, маркетингові послуги тощо. 

Проєкти оцінюються фаховим журі за рівнем їх інноваційності та реалістичністю втілення, впливом на скорочення викидів парникових газів, здатністю масштабуватися та адаптуватися для різних секторів, а також ринковим потенціалом.

Дізнатися більше про Кліматичні Інноваційні Ваучери та подати заявку на грант можна на сайті: https://climate.biz

Долучайтеся до славної когорти кліматичних чемпіонів! 

З 2017 року понад 30 компаній отримали Кліматичні Інноваційні Ваучери на суму майже 1 240 000 євро. Ці гранти сприяли реалізації яскравих інноваційних проєктів та їх виходу на світові ринки. Серед найпомітніших чемпіонів Ваучерів є Delfast — виробник електробайків, що потрапляють до Книги рекордів Гіннеса, збирають багатомільйонні інвестиції та схвальні рецензії світових медіа; Go To-U — платформа для управління зарядними станціями для електромобілів, яка минулого року отримала  раунд інвестицій від ABB Technology Ventures; The Good Plastic Company — виробник архітектурних панелей із переробленого пластику, що використані в інтер’єрах магазинів таких всесвітньо відомих компаній як Nike, Adidas та інших; Prengi — платформа для управління обслуговуванням об’єктів нерухомості, що працює для Укрпошти, Novus, KFS, British American Tobacco; провідний виробник дріжджів в Україні компанія Ензим тощо.
***
Проєкт “Кліматичні Інноваційні Ваучери” є компонентом програми ЄБРР “Центр трансферу технологій та фінансів у сфері зміни клімату” (FINTECC), що підтримується ЄС у рамках ініціативи EU4CLIMATE. У 2017 році Україна стала першою країною, яка скористалася запропонованою ЄБРР схемою інноваційних ваучерів.

Файли Cookie
Ми використовуємо файли cookie, щоб покращити ваш користувацький досвід і оптимізувати контент на сайті. Дізнайтеся більше
Я відмовляюся
Я погоджуюся