Українські виробники ягід бачать солодкі можливості на зарубіжних ринках

Україна
Українські виробники ягід бачать солодкі можливості на зарубіжних ринках

Українські компанії-виробники ягід збільшують експорт за допомогою проекту Міжнародного Торговельного Центру (МТЦ) «Готовність до торгівлі».

«Від того часу, як ми приєдналися до Проекту, клієнтська база значно зросла. Раніше ми експортували тільки в сусідні країни, такі як Польща і Молдова, тепер ми продаємо наші ягоди в Гонконг і ОАЕ», - каже Карина Станчевска, фінансовий директор Melitopol Cherry Group. З 600 га фруктових садів Melitopol Cherry Group стає серйозним гравцем у виробництві свіжих фруктів в Україні.

Компанія вирощує і переробляє черешню, полуницю, яблука, ожину, персики, абрикоси, груші, виноград, а також зернові й технічні культури. «Ми взяли участь у декількох семінарах, організованих МТЦ з того часу, як стали частиною Проекту в 2018 році», - каже Карина. «Вивчення маркетингових стратегій, а також участь в Berlin Fruit Logistica 2019 допомогли нам стати більш конкурентоспроможними і знайти нових покупців». В останні роки Україна реалізувала потенціал ягідного сектору, який дуже швидко зростає в усьому світі через збільшення споживчого попиту. Експорт українських ягід зріс майже в п'ять разів з 4,5 тонн до 23,5 тонн з 2015 року.

Україна експортує свої ягоди в Європейський Союз, Білорусь, Молдову, Нідерланди і Польщу та інші країни. «Ми бачимо багато можливостей для наших ягід на зарубіжних ринках. Особливо великий попит на органічні ягоди. Щоб відповідати міжнародним експортним стандартам, ми плануємо придбати нову лінію сортування для черешні, нашого продукту, який найбільше продається», - каже Карина про свої плани на майбутнє.

Проект МТЦ «Готовність до торгівлі», фінансується ініціативою EU4Business Європейського Союзу, працює з малими і середніми виробниками ягід, такими як Melitopol Cherry Group, щоб допомогти їм підвищити конкурентоспроможність і знайти нових клієнтів, створюючи більше товарів з доданою вартістю, що відповідають вимогам міжнародних стандартів. У рамках проекту МТЦ організовує спеціалізовані тренінги, навчальні візити та участь у виставках і зустрічах B2B для компаній.

Файли Cookie
Ми використовуємо файли cookie, щоб покращити ваш користувацький досвід і оптимізувати контент на сайті. Дізнайтеся більше
Я відмовляюся
Я погоджуюся