Гарантія ЄБРР для «ОТП Банку» дозволить надати кредити приватному сектору на 120 млн євро

Україна
Гарантія ЄБРР для «ОТП Банку» дозволить надати кредити приватному сектору на 120 млн євро

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) уклав нефінансовану угоду про розподіл портфельного ризику з українським АТ «ОТП Банк» («ОТПУ»). Вона дозволить надати 120 млн євро фінансування українському приватному сектору в умовах триваючої війни.

Гарантія ЄБРР покриє до 50% кредитного ризику АТ «ОТП Банк» за новими субкредитами для приватних компаній, що працюють в Україні. Цей механізм кредитної підтримки дозволить «ОТПУ» надати фінансування таким критично важливим галузям, як сільське господарство, виробництво, транспорт і логістика. Це допоможе компаніям продовжувати діяльність та сприятиме подальшому доступу до критично важливих товарів, а отже підтримці засобів для існування населення.

З початку повномасштабної війни Росії проти України загальний обсяг нового фінансування, підтриманий подібними гарантіями ЄБРР, становив близько 900 млн євро станом на кінець 2023 року. 

Ця угода є продовженням співпраці між ЄБРР і АТ «ОТП Банк» у сфері підтримки українського бізнесу, яка розпочалася у 2022 році. Одним із компонентів цієї співпраці є реалізація програми посилення конкурентоспроможності мікро-, малих і середніх підприємств (ММСП) у країнах Східного партнерства.

До 15% охоплених гарантією кредитів підтримають довгострокові інвестиції ММСП у «зелені» технології і сприятимуть підвищенню конкурентоспроможності цих компаній на внутрішньому та зовнішньому ринках. Після завершення своїх інвестиційних проєктів відповідні субпозичальники отримають інвестиційні стимули, що фінансуються Європейським Союзом у межах ініціативи EU4Business, а також технічну допомогу.

Файли Cookie
Ми використовуємо файли cookie, щоб покращити ваш користувацький досвід і оптимізувати контент на сайті. Дізнайтеся більше
Я відмовляюся
Я погоджуюся