Офіс ефективного регулювання допомагає Україні створити конкурентоспроможний енергетичний сектор

Україна
Офіс ефективного регулювання допомагає Україні створити конкурентоспроможний енергетичний сектор

Під час обговорення за круглим столом питання збалансування ринків енерго- та газопостачання Офіс ефективного регулювання представив Білу книгу з рекомендаціями щодо вдосконалення регулювання цих ринків.

Біла книга допомагає органам державної влади використовувати регуляторну реформу для надання належних повноважень споживачам, підтримки МСП та підвищення ефективності та конкурентоспроможності енергетичного сектора в цілому. Документ містить практичні поради щодо розширення прав і можливостей споживачів та оптимізації роздрібного ринку електроенергії.

Рекомендації, які стосуються МСП:

  • Зробити процес приєднання до електромережі менш складним та коштовним.
  • Збільшити фінансування з метою модернізації та створення електромереж.
  • Створити більше можливостей для розвитку підприємницької діяльності шляхом відокремлення постачання електроенергії від її розподілення.
  • Встановити єдині правила для всіх гравців ринку.

"Основою для створення сталого енергетичного ринку є споживачі та підприємства, у тому числі МСП", - говорить експерт з питань енергетики Офісу ефективного регулювання Олексій Оржель. "Таким чином, чіткі правила та положення є важливим першим кроком до створення конкурентоспроможного енергетичного сектора в Україні".

Підтримка FORBIZ

Офіс ефективного регулювання є незалежною групою експертів, завданням якого є підвищення ефективності регулювання як для підприємців, так і для громадськості. Він діє за підтримки проекту FORBIZ, який є спільною ініціативою Представництва ЄС в Україні та Міністерства економічного розвитку і торгівлі України. Метою FORBIZ є підтримка малих та середніх підприємств (МСП) в Україні та поліпшення бізнес-клімату шляхом впровадження вдосконаленого правового регулювання, політики та інформування.

Файли Cookie
Ми використовуємо файли cookie, щоб покращити ваш користувацький досвід і оптимізувати контент на сайті. Дізнайтеся більше
Я відмовляюся
Я погоджуюся