ЄБРР надасть кредит Сітібанку для підтримки українського бізнесу

Україна
ЄБРР надасть кредит Сітібанку для підтримки українського бізнесу

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) надасть Сітібанку кредит на суму 100 млн доларів США у гривнях з метою збільшення доступності національної валюти для місцевих підприємств. 

Це найбільша угода такого роду у гривневій валюті, підписана між двома інституціями.

Це дозволить ЄБРР надавати позики в національній валюті як безпосередньо, так і через вітчизняних фінансових посередників клієнтам в Україні. Кошти будуть використані для підтримки ліквідності, короткострокового оборотного капіталу та потреб у фінансуванні торгівлі, одночасно обмежуючи ризики, пов’язані з обміном валют.

«ЄБРР надав Україні 3,8 млрд євро від початку повномасштабного вторгнення Росії. Ми сподіваємося підтримувати подібний рівень інвестицій у майбутньому, – сказав Маттео Патроне, директор ЄБРР у Східній Європі та на Кавказі. – Це допоможе гарантувати подальше задоволення потреб українського приватного бізнесу щодо фінансування в національній валюті, що є особливо важливим під час економічної невизначеності».

Файли Cookie
Ми використовуємо файли cookie, щоб покращити ваш користувацький досвід і оптимізувати контент на сайті. Дізнайтеся більше
Я відмовляюся
Я погоджуюся