ЄБРР підтримує український банк «Львів» кредитом €10 млн для подальшого кредитування МСП, на які вплинула війна

Україна
ЄБРР підтримує український банк «Львів» кредитом €10 млн для подальшого кредитування МСП, на які вплинула війна

ЄБРР підтримує український Банк Львів кредитом типу A/B на суму до €10 млн для подальшого кредитування МСП. Частка ЄБРР у кредиті - €4,25 млн; ще до €5,75 млн буде мобілізовано від B-кредиторів. Фінансування надається у рамках Програми забезпечення стійкості та джерел засобів для існування ЄБРР.

ЄБРР допомагає українському Банку Львів диверсифікувати базу фондування і підтримувати малі та середні підприємства (МСП) у протистоянні спричиненим війною негативним шокам, надаючи кредит типу A/B на суму €10 млн для подальшого кредитування приватного бізнесу, у тому числі клієнтів у секторах, від яких залежить продовольча безпека, а також підприємств, що релокувалися на захід України.

Цей кредит є наочним прикладом непохитної підтримки, яку ЄБРР та імпакт-інвестори надають своїм клієнтам в Україні. Частка ЄБРР складає €4,25 млн і буде доповнена фінансуванням у розмірі до €5,75, що надійне від B-кредиторів, у тому числі спільним внеском €4,75 млн Європейського фонду для Південно-Східної Європи (EFSE) та Фонду «зеленого» зростання (GGF).

Фінансування надається у рамках Програми забезпечення стійкості та джерел засобів для існування (RLF) ЄБРР, призначеної для компаній та країн, які зазнали впливу війни в Україні, розпочатої Росією 24 лютого. ЄБРР пообіцяв інвестувати цього року €1 млрд в українську економіку разом з донорами і партнерами.

Банк Львів - регіональний банк з європейськими акціонерами, що спеціалізується на кредитуванні МСП на заході України. Мережа банку налічує 19 відділень з головним офісом у ЛьвовіБагато українських компаній та громадян переїхали до західної частини країни, де воєнні дії є менш активними, ніж в інших регіонах. Україна є великим сільськогосподарським виробником, що постачає зерно та олію в багато країн світу. Підтримка продовольчої безпеки на всіх етапах - від вирощування сільськогосподарських культур до реалізації кінцевої продукції – є одним з ключових напрямів діяльності ЄБРР в Україні в 2022 році.

ЄБРР негайно засудив російське вторгнення в Україну 24 лютого та пообіцяв стояти разом з Україною. На початку квітня Рада керуючих ЄБРР проголосувала за призупинення на невизначений термін доступу Росії та Білорусі до фінансування та технічної допомоги ЄБРР. Банк закрив свої офіси у цих двох країнах.

На додаток до пакету стійкості для України та сусідніх країн, на які впливає війна, ЄБРР пообіцяв допомогти з фінансуванням відбудови України, коли це дозволять умови.

Файли Cookie
Ми використовуємо файли cookie, щоб покращити ваш користувацький досвід і оптимізувати контент на сайті. Дізнайтеся більше
Я відмовляюся
Я погоджуюся