ЄБРР буде співінвестувати в українську EdTech компанію Preply

Україна
ЄБРР буде співінвестувати в українську EdTech компанію Preply

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) і Міжнародна фінансова корпорація (IFC) інвестують у засновану в Україні провідну глобальну онлайн-платформу для вивчення мов Preply. Мета – прокласти шлях для більш інноваційних рішень і допомоги відновлення економіки.

ЄБРР та IFC спільно інвестують 10 мільйонів доларів США у партнерстві з Horizon Capital, відомим менеджером фондів акцій зростання в Україні та Молдові та давнім клієнтом ЄБРР та IFC.

Ця інвестиція є частиною ініціативи фінансування в розмірі 70 мільйонів доларів США, яку проводить Horizon Capital. Інвестиція дозволить Preply розширити свої ініціативи в галузі досліджень і розробок, інтегрувати штучний інтелект для покращення досвіду навчання та представити нові лінійки продуктів. Завдяки глобальному охопленню компанія об’єднує приблизно 40 000 репетиторів із найбільшою у світі спільнотою інтерактивного вивчення мов.

«Додаткові кошти дозволять нам розширити наше лідерство в цій категорії за допомогою наставників із штучним інтелектом, що забезпечить навчальний досвід, який швидко змінює правила гри», — сказав Кирило Бігай, співзасновник і генеральний директор Preply. «Наша команда сьогодні справді глобальна. Але як заснована в Україні компанія зі значним українським R&D, ми відзначаємо цю інвестицію, як важливу віху, яка показує стійкість і рішучість українського технологічного сектору та всіх українців».

За даними ЄБРР, незважаючи на різке падіння ВВП України на 29,1 відсотка у 2022 році, її технологічний сектор отримав «чудові 7,3 мільярда доларів щорічного доходу від експорту, перевищуючи очікування та надаючи вирішальну підтримку економіці країни». Нові інвестиції мають вирішальне значення для бізнесу та створення робочих місць в Україні, каже ЄБРР.

Файли Cookie
Ми використовуємо файли cookie, щоб покращити ваш користувацький досвід і оптимізувати контент на сайті. Дізнайтеся більше
Я відмовляюся
Я погоджуюся