ЄБРР збільшить свій сплачений капітал на 4 мільярди євро, щоб забезпечити стабільні інвестиції в Україну

Україна
ЄБРР збільшить свій сплачений капітал на 4 мільярди євро, щоб забезпечити стабільні інвестиції в Україну

15 листопада Рада директорів Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) рекомендувала керівникам банку затвердити збільшення сплаченого капіталу на 4 мільярди євро. Це дозволить Банку забезпечувати стійкі інвестиції в Україну зараз і в майбутньому.

Схвалення Радою директорів є першим кроком у офіційному процесі збільшення частки акцій ЄБРР з поточного рівня в 30 мільярдів євро.

Остаточне рішення щодо запропонованого збільшення капіталу ухвалять до кінця 2023 року. Збільшення капіталу набуде чинності з кінця 2024 року, а перші виплати будуть здійснені на початку 2025 року.

Якщо пропозицію схвалять, це буде третє збільшення капіталу в історії ЄБРР після подібних рішень у 1996 і 2010 роках.

Ця пропозиція підтверджує, що підтримка України має бути найвищим пріоритетом Банку зараз і в майбутньому. Додатковий капітал дозволить ЄБРР продовжувати забезпечувати стабільний рівень інвестицій у воєнний час у розмірі 1,5 мільярда євро на рік і збільшити щорічні інвестиції в Україну до 3 мільярдів євро в майбутньому.

Файли Cookie
Ми використовуємо файли cookie, щоб покращити ваш користувацький досвід і оптимізувати контент на сайті. Дізнайтеся більше
Я відмовляюся
Я погоджуюся