EFSE та "ПроКредит Банк" розширюють фінансування українських МСП у місцевій валюті

Україна
EFSE та "ПроКредит Банк" розширюють фінансування українських МСП у місцевій валюті

Європейський фонд для Південно-Східної Європи (EFSE) надав "ПроКредит Банку" в Україні кредит першої черги в українській гривні в еквіваленті 20 млн євро. Нова кредитна лінія є продовженням успішної співпраці між EFSE та "ПроКредит Банком". Вона спрямована на забезпечення нагальної потреби у фінансуванні бізнесу в місцевій валюті для підтримки ділового та економічного розвитку в Україні, що є одним з головних пріоритетів ініціативи "EU4Business". 

"ПроКредит Банк" є партнером EFSE з 2015 року, він завоював ринкову позицію банку, орієнтованого на малі та середні підприємства (МСП) в Україні, та постійно зміцнює її. Банк пропонує спеціально розроблені кредитні продукти та супутнє консультування з питань бізнесу для забезпечення стабільного зростання та розвитку своїх клієнтів. Кредитна лінія від EFSE допоможе "ПроКредит Банку" в Україні відповідально задовольняти зростаючий попит на кредити для МСП.

Голова правління EFSE Крістоф Тіскенс зазначив: "EFSE твердо вірить у сприятливу роль місцевих валют для розвитку галузі відповідального фінансування та забезпечення сталого доступу до фінансових послуг. Малі підприємства можуть бути особливо вразливими до коливань обмінного курсу. Надаючи доступ до довгострокового фінансування в національній валюті через нашого давнього партнера "ПроКредит Банк", ми ще раз підтверджуємо нашу прихильність до відповідального фінансування та сталого економічного розвитку в Україні".

Віктор Пономаренко, голова правління "ПроКредит Банку" в Україні, додав: "Підприємства в Україні все ще стикаються з обмеженим доступом до недорогого та довгострокового фінансування, особливо в місцевій валюті, яке є надзвичайно важливим для сприяння інвестиціям та розвитку. Тому наше співробітництво з EFSE сьогодні є більш цінним, ніж будь-коли. Воно допомагає "ПроКредит Банку" успішно виконувати свою роль надійного фінансового посередника та збільшувати кредитний портфель для МСП".

Європейський фонд для Південно-Східної Європи (EFSE) був створений Німецьким банком розвитку KfW за фінансової підтримки Федерального міністерства економічної співпраці та розвитку Німеччини (BMZ) та Європейської комісії в рамках ініціативи "EU4Business".

EFSE зосереджується на допомозі місцевому фінансовому сектору у зміцненні його здатності забезпечувати необхідне стійке фінансування. Фінансування, яке надає EFSE в якості допомоги, перш за все, мікро- та малим підприємствам (ММП), а також приватним господарствам у вигляді кредитів на облаштування житла, направляється до цих клієнтів-позичальників через місцеві партнерські кредитні установи. 

Файли Cookie
Ми використовуємо файли cookie, щоб покращити ваш користувацький досвід і оптимізувати контент на сайті. Дізнайтеся більше
Я відмовляюся
Я погоджуюся