ЄІБ започатковує програму підтримки МСП на Київській конференції в рамках "EU4Business"

Вірменія Азербайджан Грузія Молдова Україна
ЄІБ започатковує програму підтримки МСП на Київській конференції в рамках "EU4Business"

10 лютого на конференції в Києві стартувала програма за підтримки ЄС, за допомогою якої Європейський інвестиційний банк сприятиме розвитку МСП в Україні та інших країнах Східного партнерства.

Метою нової програми "Initiative East" в рамках Угоди про поглиблену та всеохоплюючу зону вільної торгівлі (ПВЗВТ) є зміцнення економічного розвитку цільових країн шляхом надання фінансової та технічної підтримки МСП.

Група ЄІБ об'єднує зусилля з Інвестиційним фондом сусідства (ІФС) ЄС для створення комплексного пакету інструментів, який допоможе компаніям в Україні, Молдові та Грузії повною мірою скористатися можливостями, які відкриває втілення їхніх угод про вільну торгівлю з ЄС.

Програма є частиною більш глобальної ініціативи Європейської комісії EU4Business , що об'єднує програми, які фінансуються з боку ЄС та спрямовані на підтримку розвитку МСП, а також на поліпшення бізнес-середовища в країнах Східного партнерства.

Конференція у Києві стала гарною нагодою для запуску механізму кредитних гарантій на 40 млн євро для банків, які кредитують МСП в Україні. Даний механізм кредитування забезпечуватиме місцеві комерційні банки ефективним інструментом управління ризиками для підвищення їхньої здатності задовольняти підвищений попит на фінансування МСП.

"Стабільна, зростаюча та сильніша економіка з сильними та здоровими МСП є наріжним каменем процвітаючої України. Нова програма "Initiative East" в рамках ПВЗВТ та "EU4Business" буде відігравати важливу роль в реалізації цієї мрії протягом найближчих років", - сказав Беренд де Гроот, керівник програм співпраці Представництва ЄС в Україні, виступаючи на конференції.

На заході були присутні керівники компаній, фінансові директори та топ-менеджери МСП, а також фінансові посередники, фінансові радники та представники галузевих асоціацій.

Файли Cookie
Ми використовуємо файли cookie, щоб покращити ваш користувацький досвід і оптимізувати контент на сайті. Дізнайтеся більше
Я відмовляюся
Я погоджуюся