Українські підприємці можуть подавати заявки на безкоштовний обмін для представників бізнесу

Україна
Українські підприємці можуть подавати заявки на безкоштовний обмін для представників бізнесу

Нові підприємці з України запрошуються до подачі заявок на програму «Еразмус для молодих підприємців», що відкрита для всіх, хто планує започаткувати або вже започаткував бізнес протягом останніх трьох років. Програма поєднує нових і досвідчених підприємців з іншої країни Європі з можливістю провести в ній до шести місяців.

Нові підприємці отримають користь від навчання на робочому місці для розвитку своїх підприємницьких навичок, здобуття знань і досвіду з управління малим бізнесом, працюючи з приймаючими підприємцями. 

Період перебування коливається від одного до шести місяців. Щоб надати підприємцям більше гнучкості, обмін може бути поділений на відрізки тривалістю від одного тижня кожен упродовж 12 місяців.

Програма відкрита для нових і приймаючих підприємців з 27 країн-членів ЄС, Сполученого Королівства та інших країн-учасниць: Албанії, Боснії і Герцеґовини, Вірменії, Ісландії, Косово, Ліхтенштейну, Молдови, Норвегії, Північної Македонії, Сербії, Туреччини, України та Чорногорії.

Участь не залежить від національності (громадянства), тож громадяни інших країн, які є резидентами України, можуть подавати заявки.

Подання заявки й участь у програмі є безкоштовними. Нові підприємці отримають також щомісячну фінансову допомогу для покриття додаткових витрат, пов’язаних із поїздками та перебуванням за кордоном.

Реєстрація на програму не має крайнього терміну, як і обмежень щодо віку або сфери діяльності. Зацікавлені особи можуть подавати заявки онлайн будь-коли на цій сторінці.

Натисніть сюди, щоб побачити перелік контактних пунктів в Україні, які супроводжуватимуть вас під час обміну: вони підтримають у процесі подання заявки, допоможуть встановити успішний зв'язок з відповідним підприємством в іншій країні, а також дадуть відповіді на ваші запитання. 

З початку реалізації програми в 2009 році було отримано 46 000 заявок, і понад 23 000 підприємців взяли участь у 11 700 обмінах.

Нові підприємці з України пройшли 166 бізнес-обмінів у межах програми, серед яких 11 тривали станом на жовтень 2023 року.

У жовтні 2023 року Європейська Комісія запустила додатковий проєкт, спрямований на підтримку саме українських нових підприємців. Бюджет програми становить 3 млн євро, і проєкт має залучити близько 430 нових підприємців з України та поєднати їх із приймаючими підприємцями з усієї Європи.

Щоб ознайомитися з прикладами успішних обмінів за участі українських підприємців, відвідайте архів історій програми «Еразмус для молодих підприємців», обравши Україну.

Файли Cookie
Ми використовуємо файли cookie, щоб покращити ваш користувацький досвід і оптимізувати контент на сайті. Дізнайтеся більше
Я відмовляюся
Я погоджуюся