ЄС та Світовий банк створили Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві

Україна
ЄС та Світовий банк створили Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві

25 січня Європейський Союз та Група Світового банку спільно з Урядом України запустили Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві.

Фонд надає гарантії українським банкам, що покривають до 50% зобов’язань позичальника за інвестиційними кредитами та кредитами на фінансування оборотного капіталу, з метою підтримки малих фермерів, які володіють або користуються сільськогосподарськими угіддями площею до 500 гектарів. 

Відібрані позичальники можуть отримати кредити на фінансування оборотного капіталу на термін до 3 років, інвестиційні кредити на термін до 7 років і кредити для купівлі землі на термін до 10 років. Максимальна сума кредиту складає 800 тис. доларів.

Малі фермери, зареєстровані в Державному аграрному реєстрі, можуть отримати доступ до гарантій Фонду та скористатися іншими державними програмами. До них належить, наприклад, програма «Доступні кредити 5-7-9» для сільськогосподарського виробництва й переробки продукції.

«З метою задоволення основних фінансових потреб малих фермерів в умовах російського вторгнення в Україну, Фонд вирішуватиме такі важливі питання, як придбання сільськогосподарських земель, фінансування аграрної техніки та обладнання, а також задоволення операційних потреб малих фермерських господарств», – сказав Геворг Саркісян, голова Представництва Світового банку в Україні.

«Європейський Союз підтримує розвиток комплексної та інклюзивної земельної реформи в Україні впродовж останніх восьми років, – додав Альберто Фернандес-Дієс, керівник торговельно-економічного відділу Представництва ЄС в Україні. – Зараз, на тлі значної шкоди, яку Росія завдає сільському господарству України, покращення доступу до фінансування для дрібних фермерів має важливе значення для економічної стійкості країни та глобальної продовольчої безпеки. Більше того, цей підхід повністю узгоджується зі Спільною аграрною політикою ЄС, а також дозволяє Україні підготуватися до вступу до Євросоюзу».

Файли Cookie
Ми використовуємо файли cookie, щоб покращити ваш користувацький досвід і оптимізувати контент на сайті. Дізнайтеся більше
Я відмовляюся
Я погоджуюся