Фонд ЄС для України Європейського інвестиційного банку фінансує свій перший проект

Україна
Фонд ЄС для України Європейського інвестиційного банку фінансує свій перший проект

4 грудня Фонд «ЄС для України», яким керує Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), дав дозвіл на перше фінансування проекту фонду — інвестицію 25 мільйонів євро в український фонд Horizon Capital Growth Fund IV (HCGF IV). Фондом керує Horizon Capital, провідний менеджер з прямих інвестицій в Україні.

За підтримки інституційних інвесторів, включаючи ЄІБ, HCGF IV прагне посилити присутність компаній на ринку в Україні та Молдові та підтримати їхні зусилля з розширення в секторах ІТ-послуг, електронної комерції, фінтеху та інших

Наразі HCGF IV знаходиться в процесі залучення щонайменше 274 мільйонів євро (300 мільйонів доларів) для інвестицій у технологічні та експортно-орієнтовані малі та середні підприємства (МСП) України та Молдови.

Фонд «ЄС для України», започаткований ЄІБ навесні 2023 року, є частиною ширшої ініціативи «ЄС для України». Вона спрямована на вирішення нагальних потреб України та зміцнення економічної стабільності. Оскільки держави-члени ЄС виділили вже понад 400 мільйонів євро, головною метою Фонду є підтримка державних і приватних проектів у сфері муніципальної інфраструктури та доступу до фінансування для українських підприємців.

Файли Cookie
Ми використовуємо файли cookie, щоб покращити ваш користувацький досвід і оптимізувати контент на сайті. Дізнайтеся більше
Я відмовляюся
Я погоджуюся