Експорт українських ягід до ЄС: ITC проводить перший проектний семінар у Києві

Україна
Експорт українських ягід до ЄС: ITC проводить перший проектний семінар у Києві

3 травня Міжнародний Торговельний Центр спільно з Асоціацією «Ягідництво України» провів свій перший в Києві семінар щодо можливостей експортування ягідної продукції на ринки ЄС. Цей семінар пройшов у рамках трирічного проекту «Готові до торгівлі» – регіональної програми, що фінансується Євросоюзом у рамках Східного партнерства за ініціативою «EU4Business».

Проект розпочався в Україні у вересні минулого року та визначив український ягідний сектор як пріоритетну сферу для підтримки, де Асоціація «Ягідництво України» стала головним бенефіціаром. Ціль проекту в Україні полягає у підвищенні конкурентоспроможності малих та середніх підприємств, зокрема у ягідному секторі, та у підтримці виходу таких підприємств на європейські ринки.

Українське ягідне виробництво як галузь сільського господарства розвивається надзвичайно динамічно – у секторі малого та середнього бізнесу з'являється все більше гравців, а для українських ягід виникають чудові перспективи на європейських ринках.

Основною метою семінару було надання українським експортерам у цьому секторі повної інформації про діяльність проекту, а також майбутнє анкетування підприємств для визначення ключових українських експортерів, які отримують цільову підтримку у вигляді навчання, індивідуальних професійних консультацій від українських та міжнародних експертів, участі у міжнародних виставках, торгових делегаціях, навчальних турах тощо.

На додаток, проект підтримуватиме весь український ягідний сектор. Підтримка передбачатиме розробку дорожньої карти для галузі, створення навчальних посібників та каталогу виробників ягід, запуск веб-порталу, проведення тренінгів, бізнес-зустрічей тощо.

У семінарі взяли участь зацікавлені підприємства, які займаються виробництвом та переробкою ягід (включаючи органічні), а також представники Міністерства аграрної політики та продовольства України, які обговорили доступні державні програми підтримки плодоовочевого та ягідного виробництва. Учасникам також було представлено огляд основних тенденцій та вимог ягідних ринків України та світу з акцентом на ринки ЄС, а також найбільш актуальних міжнародних заходів та виставок у цьому секторі.

Зараз для участі у проекті відбираються українські експортери (20-25 компаній). Бажаючі можуть заповнити анкету до 21 травня 2018 включно: 

- в електронному вигляді за посиланням http://es4b.org/survey/view.php?id=29824

- у паперовій формі, скачавши бланк за посиланням https://drive.google.com/file/d/15busArj_Tsu_JC-1iyYxN7fpb1cUqp0G/view

У разі виникнення будь-яких запитань просимо звертатись до Наталії Бондарук за телефоном +380970550607 або ел. поштою info@uaberries.com.ua

Файли Cookie
Ми використовуємо файли cookie, щоб покращити ваш користувацький досвід і оптимізувати контент на сайті. Дізнайтеся більше
Я відмовляюся
Я погоджуюся