ЄБРР надає кредит “Укргазбанку” для сприяння розвитку українського бізнесу

Україна
ЄБРР надає кредит “Укргазбанку” для сприяння розвитку українського бізнесу

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) та Європейський Союз надають нові кошти для підтримки мікро-, малих та середніх підприємств (ММСП) в Україні. Кошти кредиту ЄБРР на суму до еквівалента €25 млн у гривні для одного з ключових українських кредиторів “Укргазбанку” призначаються для видачі кредитів місцевим компаніям на модернізацію технологічних процесів та обладнання, а також упровадження належних підходів у сфері охорони праці та здоров’я.

Не менше 70% кредиту буде спрямовано на фінансування інвестицій у “зелені” технології.

Позичальники, які успішно реалізовуватимуть відповідні інвестиційні проєкти, зможуть отримати стимулюючі гранти та технічну допомогу, які фінансуються ЄС у рамках ініціативи EU4Business.

Ця підтримка надається у рамках програми  “Кредитна лінія ЕU4Business-EBRD” – спільного інструменту фінансування, призначеного для підвищення конкурентоспроможності місцевих компаній та підтримки розвитку експорту їхньої продукції.

Інвестиції у високі стандарти та якість продукції дозволять компаніям більш успішно конкурувати на місцевих і міжнародних ринках. Крім України, програма “Кредитна лінія EU4Business-EBRD” також вже працює в Грузії та Молдові. Нещодавно її було розширено на весь регіон Східного партнерства

Україна є однією з трьох країн операцій ЄБРР, на які припадають найбільші обсяги інвестицій. Лише за останні два роки Банк узяв на себе зобов’язання щодо надання €2 млрд для української економіки. Банк фінансує проєкти в секторах інфраструктури, енергоефективності та енергетичної безпеки, сільського господарства та промисловості, а також МСП. Інвестиції поєднуються з підтримкою реформ, які забезпечують більш сприятливе бізнес-середовище.

Про Укргазбанк

Укргазбанк - це універсальний український банк, що має загальнонаціональну мережу з 270 відділень із понад 4.5 тисячами співробітників, які обслуговують 2 мільйони фізичних осіб та понад 80 000 корпоративних клієнтів та МСП. Це четвертий найбільший банк України за сумою активів із ринковою часткою 7%. Банк зосереджується на фінансуванні проектів, які сприяють ефективному використанню ресурсів, скороченню викидів CO2 та розвитку відновлюваної енергії. Наразі банк є лідером у фінансуванні об'єктів чистої енергетики в Україні. Зелені проекти, що фінансуються банком, сприяють зменшенню викидів вуглецю більш як на 1,4 млн тонн на рік.

Файли Cookie
Ми використовуємо файли cookie, щоб покращити ваш користувацький досвід і оптимізувати контент на сайті. Дізнайтеся більше
Я відмовляюся
Я погоджуюся