You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.
Вгору

Інтернаціоналізація та брак відповідних навичок є двома найбільшими проблемами для МСП в країнах Східного партнерства – про це йшлося на 17-му засіданні 2-ї Платформи з економічної конвергенції із стандартами політики ЄСAnchorAnchorAnchor, яке відбулося 18 травня 2017 року в Брюсселі.

Діяльність 2-ї Платформи спрямована на розвиток економічної інтеграції між країнами Східного партнерства та ЄС, а також на надання допомоги країнам Східного партнерства в досягненні відповідності стандартам ЄС з метою зміцнення свого виробничого потенціалу.

Проблеми на шляху розвитку МСП

17-те засідання 2-ї Платформи було відкрито ранковою сесією під головуванням Еріка Мамера, керівника Генерального директорату Європейської комісії з внутрішнього ринку, промисловості, підприємництва та МСП (DG GROWTH)AnchorAnchor.

Пан Мамер оцінив досягнення країн Східного партнерства в економічній та регуляторній сфері та відзначив наявні проблеми, що потребують роботи:

  • доступ до фінансових ресурсів;
  • регуляторні та політичні реформи;
  • низький рівень інновацій;
  • відсутність належних навичок для розвитку МСП;
  • інтернаціоналізація (або здатність вивести підприємство на нові закордонні ринки).

У зустрічі прийняли участь близько 70 представників 6 країн Східного партнерства (Азербайджану, Білорусі, Вірменії, Грузії, Молдови та України), а також держав-членів ЄС (Ірландії, Естонії, Латвії, Литви, Польщі, Румунії, Словаччини, Франції та Чехії), представники підприємств, громадянського суспільства, міжнародних організацій, європейських установ та відомств.

Представник Організації економічного співробітництва та розвитку ознайомив учасників з останнім дослідженням впливу впровадження Акту з питань малого бізнесу на діяльність місцевих МСП в країнах Східного партнерства.

Проблема браку відповідних навичок

Денна сесія зосередилася на одній з головних проблем, визначених для країн Східного партнерства, а саме на проблемі браку навичок, необхідних для працевлаштування. Після вступних презентацій від Соні Перессіні (з Генерального директорату з питань зайнятості, соціальних справ та інтеграції) про Нову програму розвитку навичок в Європі та Ар'єна Воса (з Європейського фонду освіти) про відповідну ситуацію в країнах Східного партнерства денна сесія розділилася на дві частини: очікувані навички та навички, необхідні для підприємства та підприємництва, де учасники обговорювали ці питання в малих групах.

Під час обговорення навичок, необхідних для підприємства та підприємництва, представник з України окреслив обсяг необхідних навичок відповідно до нової української стратегії щодо МСП, а підприємець з Грузії, зайнятий у виробництві молодого вина, поділився своїм досвідом розвитку агробізнесу.

Останні новини
ua
18.03.2024
«Еразмус для молодих підприємців» (EYE) – це програма обміну ЄС, що допомагає розпочати власний бізнес! Ця ініціатива надає можливість підприємцям-початківцям пройти стажування, яке триватиме від одного до шести місяців, в успішних європейських компаніях.
ua
18.03.2024
Європейський Союз активно підтримує розвиток компаній, особливо якщо вони належать жінкам чи знаходяться в українських областях.
ua
28.02.2024
У межах програми EU4Business за фінансування Європейського Союзу та уряду Німеччини, мікро-, малі та середні підприємства (ММСП) України з експортною спроможністю та інноваційним потенціалом можуть отримати 100 грантів до 10 тисяч євро кожен для відновлення, розвитку та підвищення стійкості у часи війни.

Файли Cookie
Ми використовуємо файли cookie, щоб покращити ваш користувацький досвід і оптимізувати контент на сайті. Дізнайтеся більше
Я відмовляюся
Я погоджуюся