You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.
Вгору

21 червня 2017 року, Київ

Понад 100 представників організацій підтримки бізнесу (ОПБ) з Азербайджану, Білорусі, Вірменії, Грузії, Молдови, України та держав-членів ЄС зібралися сьогодні в Києві на підсумковій конференції проекту "East Invest", який фінансується з боку ЄС. Учасники обговорили залучення приватного сектора до розробки політики щодо МСП в країнах Східного партнерства та представили історії успіху та досягнення проекту "East Invest" стосовно розвитку МСП та ОПБ в регіоні.

Представники підприємств зокрема схвалили регіональний меморандум з рекомендаціями для директивних органів шести країн Східного партнерства та численної донорської спільноти щодо поліпшення бізнес-середовища в секторі МСП. Партнери визначили конкретні теми, які найбільше впливають на діяльність МСП, а саме: бізнес-клімат, інновації, доступ МСП до ринків, фінансування та навички, а також оподаткування та митні процедури. Крім того, було відзначено поширення використання цифрових рішень у всіх цих сферах. Регіональний меморандум буде внеском мережі підприємницьких організацій в рамках проекту "East Invest 2" для 4-го бізнес-форуму Східного партнерства, який проходитиме у Таллінні в жовтні 2017 року.

Матьє Буске з Генерального директорату Європейської комісії з питань сусідства та переговорів щодо розширення ЄС на відкритті конференції сказав: "Проект "East invest", започаткований у 2010 році, вдало уможливив створення та розбудову широкої мережі представників приватного сектора країн ЄС та Східного партнерства. Сьогодні цій мережі вдалося спільно розробити регіональний меморандум, який передає урядам своїх країн, а також чисельній донорській спільноті, включаючи ЄС, як їхні проблемні питання, так і рекомендації для покращення бізнес-клімату. Поліпшення умов для економічного зростання, а також ринкові можливості для приватного сектора є головними пріоритетами діяльності ЄС в країнах Східного партнерства, що підтверджено в декларації минулого саміту Східного партнерства, а також у документі "20 очікуваних результатів на 2020 рік". Ми впевнені, що цей меморандум надасть корисні орієнтири директивним органам для подальшого розвитку на наступному бізнес-форумі Східного партнерства в рамках саміту Східного партнерства восени 2017 року".

Дірк Вантігем із Європалати та Люк Хендрікс з UEAPME нагадали, що поліпшення бізнес-клімату є життєво важливим для створення сильного приватного сектора в кожній країні Східного партнерства.

На закритті конференції посол Хьюг Мінгареллі, голова Представництва ЄС в Україні, зазначив: "Проект "East Invest", який фінансується з боку ЄС, допоміг організаціям підтримки бізнесу в країнах Східного партнерства налагодити результативний діалог із національними урядами. Ми продовжуватимемо підтримувати різноманітні заходи в рамках ініціативи "EU4Business" з метою поліпшення бізнес-клімату в регіоні".

Інформаційна довідка

Проект "East Invest 2" був започаткований у вересні 2014 року. Цей проект фінансується Європейським Союзом в рамках ініціативи "EU4Business". Загальною метою проекту є підтримка розвитку сприятливого економічного середовища та конкурентоспроможного приватного сектора в країнах Східного партнерства (Азербайджані, Білорусі, Вірменії, Грузії, Молдові та Україні) шляхом збільшення торговельних потоків та інвестицій в регіоні та з країнами ЄС.

"East Invest 2" працює з організаціями підтримки бізнесу та МСП в шести країнах Східного партнерства.

Процес створення регіонального меморандуму з рекомендаціями для директивних органів було розпочато на щорічній конференції "East Invest 2" у жовтні 2016 року на основі проекту декларації, підготовленої в рамках діяльності "East Invest" щодо діалогу між державним та приватним секторами для неформальної зустрічі міністрів в Києві у липні 2016 року. Процес тривав в період з листопада 2016 року по травень 2017 року завдяки діалогу між державним та приватним секторами в рамках проекту "East Invest 2", в якому прийняли участь близько 200 організацій приватного сектора (бізнес-асоціацій) за підтримки національних координаторів діалогу між державним та приватним секторами та експертів з країн ЄС та країн Східного партнерства.

Останні новини
ua
18.03.2024
«Еразмус для молодих підприємців» (EYE) – це програма обміну ЄС, що допомагає розпочати власний бізнес! Ця ініціатива надає можливість підприємцям-початківцям пройти стажування, яке триватиме від одного до шести місяців, в успішних європейських компаніях.
ua
18.03.2024
Європейський Союз активно підтримує розвиток компаній, особливо якщо вони належать жінкам чи знаходяться в українських областях.
ua
28.02.2024
У межах програми EU4Business за фінансування Європейського Союзу та уряду Німеччини, мікро-, малі та середні підприємства (ММСП) України з експортною спроможністю та інноваційним потенціалом можуть отримати 100 грантів до 10 тисяч євро кожен для відновлення, розвитку та підвищення стійкості у часи війни.

Файли Cookie
Ми використовуємо файли cookie, щоб покращити ваш користувацький досвід і оптимізувати контент на сайті. Дізнайтеся більше
Я відмовляюся
Я погоджуюся