Швидке реагування на коронавірус в Україні: від блузок до масок

Україна
Швидке реагування на коронавірус в Україні: від блузок до масок

Виробник одягу швидко переорієнтував виробництво після підтримки з боку ЄБРР та ЄС

Сотні модних суконь, блузок та спідниць – ось та продукція, яку швейна компанія «Санта Україна» зазвичай виготовляє та щодня відправляє європейським ритейл-брендам. Але коронавірус змінив її роботу:

«Ми дуже швидко усвідомили, що настав час діяти, - говорить генеральний директор «Санта Україна» Євген Дирдін. – Лише за один день ми переорієнтували наше виробництво для вирішення проблеми дефіциту масок, яка виникла у нашому регіоні та в інших регіонах України”.

Два роки тому ЄБРР надав консультативну підтримку компанії «Санта Україна», залучивши для цього місцевого експерта. У результаті цієї підтримки компанії стало легше створювати лекала для своєї продукції з використанням програмного забезпечення. В Україні така консультаційна підтримка фінансується Європейським Союзом у рамках ініціативи EU4Business, а також Швецією та Сполученими Штатами.

«Ми запровадили нову технологію автоматизованого проектування, яка все докорінно змінила, - говорить Євген Дирдін. – Це означає, що сьогодні ми можемо не лише швидше та точніше виробляти одяг, а й також швидко переорієнтовувати наше виробництво. Ця технологія стала у пригоді, коли ми вирішили виробляти захисні маски».

Справжні герої

Кількість інфікованих коронавірусом в Україні продовжує зростати, як і в усьому світі. Працівники «Санта Україна» вирішили допомогти в цій надзвичайній ситуації. Добровільно залишаючись після роботи, вони вже виготовили близько 70 тис. високоякісних масок для медичного та приватного використання, у тому числі для членів своїх родин.

Компанія безкоштовно передала частину масок медичним працівникам, людям похилого віку та малозабезпеченим громадянам у місті Первомайську в Миколаївській області.

Решта масок реалізується оптом місцевим підприємствам та державним організаціям, зокрема поліції та муніципальним органам, які закуповують маски для своїх працівників. Маски продаються по собівартості без жодної націнки, а отже коштують в декілька разів дешевше, ніж ті, що можна знайти в аптеках.

Попит на захисні маски наразі є настільки великим, що виробники не встигають їх виробляти у достатній кількості. Гнучкість працівників та методів виробництва допомагають у зменшенні цього тиску, як показує приклад компанії «Санта Україна».

«Роблячи це, я та мої колеги відчуваємо гордість та єдність з іншими громадянами країни. Зараз тривожні часи для багатьох з нас. Ми вирішили зробити свій внесок у підтримку нашої місцевої громади у цей складний час», - говорить швачка Оксана Бондар, яка одна лише виробляє 400 масок на день.

Пакет солідарності Covid-19

ЄБРР вже багато років підтримує своїх клієнтів у країнах операцій від Марокко до Монголії, допомагаючи їм стати більш конкурентоспроможними та впроваджувати інноваційні цифрові рішення.

Банк також оголосив про створення Пакету солідарності обсягом €1 млрд для фінансування заходів з надання допомоги компаніям у регіонах операцій ЄБРР у подоланні наслідків пандемії коронавірусу. Це лише початкове реагування на кризу, і Банк готовий робити більше, якщо і коли у цьому виникне потреба.

Крім цього, Банк підтримує ініціативу Європейської Комісії Team Europe, метою якої є надання підтримки країнам-партнерам під час та після кризи Covid-19. Ця програма включає у себе ініціативи в гуманітарній сфері та сфері охорони здоров’я, а також допомогу в подоланні соціальних та економічних наслідків пандемії.

Фабрика «Санта Україна» також продовжує виробництво своєї звичайної продукції, вживаючи усі необхідні заходи з охорони здоров’я. Часткова переорієнтація на виробництво масок дала всім упевненість в тому, що компанія зможе впоратися з будь-якими коротко- або середньостроковими викликами.

«Ми усвідомлюємо, що це абсолютно незвичайні часи, - говорить голова наглядової ради Оксана Пастушок. – Проте ми цілком упевнені, що наша компанія у гарній формі. Виробництво масок – лише один з прикладів того, які ми гнучкі та як швидко ми здатні пристосовуватися до навіть найскладніших умов».

Файли Cookie
Ми використовуємо файли cookie, щоб покращити ваш користувацький досвід і оптимізувати контент на сайті. Дізнайтеся більше
Я відмовляюся
Я погоджуюся