Запрошуємо на захід 14 вересня: Круглий стіл для українських підприємців про доступ до фінансів під час війни

Україна
Запрошуємо на захід 14 вересня: Круглий стіл для українських підприємців про доступ до фінансів під час війни

Програма #EU4Business запрошує малих і середніх підприємців приєднатися до онлайн круглого столу «Доступ до фінансів для МСБ під час воєнного стану – добрі практики та нові можливості»:

  • 14 вересня 2023 року (четвер)
  • 14:00 – 16:30 (час Києва).

На заході представники та національні експерти організацій, які на замовлення Європейського Союзу та уряду Німеччини виконують грантові конкурси та займаються відбором переможців, повідомлять про поточні програми підтримки МСБ, розкажуть про погляд на конкурсантів очима замовників та нададуть поради, як успішно пройти відбір для отримання гранту на розвиток свого бізнесу.

Реєстрація на захід – https://bit.ly/3PqhLs4

Ввечері 13 вересня на е-пошту, яку ви вказали при реєстрації, прийде посилання-запрошення на зустріч у MS Teams.

«Наразі в Україні діють десятки програм з підтримки малого і середнього підприємництва. Це чудові можливості, відкриті для широкого кола українських бізнесів, адже практично кожна компанія може знайти грант під себе. Проте не всі підприємці обізнані, як це працює, і тому багато керівників відмовляються подаватися на гранти. В основному через те, що бояться невдачі, зокрема й бо мали невдалі спроби в минулому. А дарма. Просто треба розібратися самостійно або за допомогою досвідчених консультантів, як влаштована система та на що звернути увагу, співставити вимоги до свого підприємства й усвідомити шанси на перемогу, заповнити заявку та надіслати її. Подивіться, як багато компаній вже зробили стрибок завдяки отриманим грантам. Тож я закликаю підприємців використовувати можливості й розвивати свої бізнеси. Бо наш економічний тил має бути сильним, тим паче у такі важкі для країни часи», – прокоментував Сергій Пономарьов, проєктний координатор у підрозділі сприяння експорту та кластерного розвитку програми EU4Business, GIZ.

Малі та середні підприємства є важливими учасниками економічного розвитку, на них тримається більша частина економіки країн європейського континенту. Кожен підприємець допомагає державі щонайменше тим, що забезпечує себе роботою і сплачує податки, а додатково ще може забезпечувати робочі місця іншим співробітникам. Діяльність кожного підприємства робить внесок у ланцюжки доданої вартості, оскільки для виготовлення, розповсюдження чи доставки свого продукту (товару чи послуги) кінцевому споживачу – підприємства замовляють товари і послуги інших компаній, що так само генерує створення робочих місць та сплату податків.

За даними Євростату за 2019 рік, розподіл підприємств ЄС, які є частиною економіки нефінсового сектору, виглядає наступним чином. Мікро- та малий бізнес склав 98,9% всіх підприємств, задіяв 48% робочої сили ЄС та забезпечив понад 35% доданої вартості. Середній бізнес склав 0,9% компаній, задіяв 16% робочої сили та забезпечив 17% доданої вартості. Великий бізнес склав лише 0,2%, проте задіяв 36% робочої сили та забезпечив 48% доданої вартості. Детальніше – https://bit.ly/47WC1Jb

За даними Украстату, у 2021 році в Україні мікро- та малий бізнес становив 96,2% (або 1 880 858 підприємств), малий бізнес – 2,9% (або 56 969 підприємств), середній бізнес – 0,9% (або 17 811 підприємств), великий бізнес – 0,03% (або 610 підприємств). За даними уряду України, разом українські МСП залучають майже 82% робочої сили України, забезпечують близько 64% доданої вартості та 37% податкових надходжень. Детальніше – https://bit.ly/47S60Sy, https://bit.ly/3sECRKC, https://bit.ly/3L9GWwu.

Критерії поділу підприємців за масштабністю: у країнах ЄС – https://bit.ly/3L892IP та в Україні – https://bit.ly/45EzLoC (п. 2, ст. 2).

Довідкова інформація:

Захід організований в межах програми міжнародної співпраці EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП, яку спільно фінансують Європейський Союз та уряд Німеччини і виконує німецька федеральна компанія GIZ Ukraine. Програма спрямована на підтримку економічної стійкості, відновлення та зростання України, створення кращих умов для розвитку українських малих і середніх підприємств #МСП, а також підтримку інновацій та експорту. Детальніше: www.eu4business.org.ua

Файли Cookie
Ми використовуємо файли cookie, щоб покращити ваш користувацький досвід і оптимізувати контент на сайті. Дізнайтеся більше
Я відмовляюся
Я погоджуюся