1 мільйон євро: 100 українських підприємств можуть отримати гранти від ЄС та Німеччини

Україна
1 мільйон євро: 100 українських підприємств можуть отримати гранти від ЄС та Німеччини

У межах програми EU4Business за фінансування Європейського Союзу та уряду Німеччини, мікро-, малі та середні підприємства (ММСП) України з експортною спроможністю та інноваційним потенціалом можуть отримати 100 грантів до 10 тисяч євро кожен для відновлення, розвитку та підвищення стійкості у часи війни. Це вже друга хвиля підтримки українського бізнесу від ЄС та Німеччини у рамках грантового конкурсу для 100 ММСП з початку 2024 року.

“Підтримка й стимулювання розвитку українського підприємництва є одним з пріоритетів для нашого Уряду. Адже нині, під час війни, саме робота бізнесу тримає економіку і дозволяє забезпечувати оборонні потреби країни, які ми фінансуємо за рахунок сплачених ним податків. Вітчизняні підприємства працюють в надзвичайно складних умовах постійних ракетних обстрілів, блекаутів, розірваних ланцюжків постачання, нестачі людських ресурсів. Тому ми вдячні нашим партнерам за грантову підтримку українських підприємців, що дає їм можливість розвиватись, модернізувати виробництво, збільшувати експортний потенціал”, - зазначила Надія Бігун, заступниця Міністра економіки України.

Подати заявку на отримання гранту можна з 28 лютого до 24 березня 2024 року за посиланням: https://100grants4smes.net.ua. Дані збирає та опрацьовує ГО EasyBusiness («Легкий бізнес»).

До участі у конкурсі запрошуються ММСП, що працюють в сферах:

  • переробки (машинобудівна, меблева, харчова та легка промисловість);
  • креативних індустрій;
  • логістики та транспорту;
  • інших секторів з потенціалом експорту або створення інновацій (наприклад, освітні та медичні послуги).

Довідково:

Запланована хвиля грантів сприятиме реалізації цілей урядової ініціативи єРобота під егідою Міністерства економіки України.

Грантовий конкурс проводиться у межах програми міжнародної співпраці «EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП» за спільного фінансування Європейського Союзу та уряду Німеччини. Програма спрямована на підтримку економічної стійкості, відновлення та зростання України, створення кращих умов для розвитку українських малих і середніх підприємств (МСП), а також підтримку інновацій та експорту.  Детальніше: www.eu4business.org.ua

Стратегічний виконавець програми EU4Business – німецька федеральна компанія Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Партнер з виконання цього грантового конкурсу – громадська організація EasyBusiness (ГО «Легкий бізнес»).

Файли Cookie
Ми використовуємо файли cookie, щоб покращити ваш користувацький досвід і оптимізувати контент на сайті. Дізнайтеся більше
Я відмовляюся
Я погоджуюся