Україна ухвалює стратегію розвитку МСП до 2020 року

Україна
Україна ухвалює стратегію розвитку МСП до 2020 року

Український уряд ухвалив нову стратегію для сприяння розвитку МСП та покращення доступу до фінансових ресурсів.

На меті "Стратегії розвитку малого і середнього підприємництва (МСП) в Україні" є сприяння розвитку малого та середнього підприємництва, спрямоване на збільшення внеску МСП до національного ВВП до 60,5% до 2020 року, у порівнянні з 59% у 2015 році.

Стратегія побудована на принципах Акту з питань малого бізнесу для Європи та рекомендацій, зазначених в Індексі політики щодо МСП від ОЕСР.

Зацікавлені сторони, залучені до розробки стратегії

"Стратегія розвитку МСП 2020" є результатом кропіткої роботи Міністерства економічного розвитку і торгівлі та широкої дискусії з громадськістю - понад 20 зустрічей з усіма зацікавленими сторонами, включаючи Бізнес Асоціацію, Торгово-промислову палату та міжнародні організації", - пояснив перший віце-прем'єр-міністр України Степан Кубів після затвердження стратегії 24 травня.

"Я впевнений, що цей документ якомога точніше відображає сьогоденні потреби українських підприємців".

В Україні існує близько двох мільйонів МСП, тобто 99,8% від загальної кількості підприємств в країні.

Зміцнення інноваційного потенціалу

Метою "Стратегії розвитку МСП 2020" є створення сприятливого середовища для малих і середніх компаній шляхом полегшення доступу до фінансових ресурсів, спрощення для них процедури оподаткування, розвитку культури підприємництва, навчання діловим навичкам та сприяння експорту, а також зміцнення їхнього інноваційного потенціалу.

Стратегія передбачає систематичне впровадження державної політики щодо МСП до 2020 з метою створення умов для розвитку їхньої конкурентоспроможності.

 

Прес-реліз (українською мовою)

Файли Cookie
Ми використовуємо файли cookie, щоб покращити ваш користувацький досвід і оптимізувати контент на сайті. Дізнайтеся більше
Я відмовляюся
Я погоджуюся