Українська компанія "Екофарм" отримує кредит від ЄБРР в розмірі 3,6 млн євро для розширення виробництва рослинних антивірусних лікарських засобів

Україна
Українська компанія "Екофарм" отримує кредит від ЄБРР в розмірі 3,6 млн євро для розширення виробництва рослинних антивірусних лікарських засобів

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) та "EU4Business" надають кредит та інвестиційну підтримку українському фармацевтичному виробнику "Екофарм" для будівництва нових експортоорієнтованих виробничих потужностей в місті Славута Хмельницької області в Західній Україні.

Семирічний кредит від ЄБРР в розмірі близько 3,6 млн євро також допоможе придбати сучасне обладнання для заводу, яке відповідатиме принципам та стандартам Належної виробничої практики (GMP), згідно з якими виробники лікарських засобів повинні вжити всі належні заходи для забезпечення "безпечності, екологічної чистоти та ефективності" їхньої продукції.

Кредит надається в рамках прямого фінансування ЄБРР, призначеного для надання МСП полегшеного доступу до фінансування з більш тривалими строками погашення. Інвестиційна підтримка в рамках програми "EU4Business" сприятиме впровадженню проекту.

Компанія "Екофарм", яка була заснована в 1998 році та діє в країнах СНД, спеціалізується на виробництві запатентованих рослинних антивірусних лікарських засобів. Фінансування ЄБРР також допоможе "Екофарм" збільшити експорт до ринку країн СНД, зміцнити науково-дослідницький потенціал, а також забезпечити повну відповідність стандартам GMP.

ЄС та ЄБРР підписали угоду з в рамках ініціативи "EU4Business" з метою виділення близько 28 млн євро для надання консультативної, інформаційної, навчальної та іншої підтримки МСП в Україні. Допомога включає створення мережі центрів підтримки бізнесу по всій Україні, а також передбачає подальше фінансування в рамках "EU4Business" в розмірі 12 млн євро для підтримки прямого фінансування малих підприємств з боку ЄБРР.

Файли Cookie
Ми використовуємо файли cookie, щоб покращити ваш користувацький досвід і оптимізувати контент на сайті. Дізнайтеся більше
Я відмовляюся
Я погоджуюся