You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.
Вгору

Важко уявити собі популярнішу в світі їжу, ніж піца. Пухке пористе тісто з хрусткою скоринкою, ароматна, насичена спеціями начинка… Та головне – гарячий сир, що апетитно тягнеться за шматком довгими нитками. Хоч варіацій цієї страви нині безліч, класичним і найкращим сиром для справжньої італійської піци є моцарела.

 «Ніжна, трохи прісна і пружна, вона утворює тонку скоринку, яка не твердне. А делікатний нейтральний смак сиру добре доповнює і розкриває інші інгредієнти піци, не перебиваючи їх. Ще одна перевага моцарели – немає пряного неприємного запаху під час нагрівання, який може бути у інших сирів», – розповідає Ольга Воробйова. Хоч вона і не італійка, та про те, якою має бути моцарела, знає все і навіть трохи більше. Вона – начальник виробництва «Молочної майстерні» – заводу, що спеціалізується на виготовленні свіжих сирів та, головним чином, сирів для піци в Україні. «Молочна майстерня», зокрема, виготовляє моцарелу, чедареллу та рікоту для українських кафе та ресторанів.

Почати з нуля 

А почалося все у 2010-му, розповідає Ольга Валентинівна. Компанія, не маючи власного досвіду у виготовлені сиру, вирішила таки спробувати варити продукт. Винайняли маленький завод у Київській області і почали вчитися робити свою моцарелу. 

«Приїжджали технологи з Італії, вчили нас. Ні в кого зі співробітників досвіду виробництва свіжих сирів не було, – розповідає Ольга Воробйова. – Складність була ще в тому, що тоді ми не могли дозволити собі працювали з молоком найвищої якості, а італійці до того не звикли. Згодом вже ми, звісно, перейшли на сировину екстракласу». 

Коли кількість постійних клієнтів почала рости, виникла потреба розширювати асортимент продукції та збільшувати обсяги виробництва. Тоді в компанії замислилися про власний завод. Реалізувати мрію вдалося завдяки кредиту від Procreditbank в межах Програми «Механізм фінансування МСП – Етап II» від ініціативи ЄС EU4Business, що реалізує Європейський інвестиційний банк (ЄІБ). Завдяки пільговому кредиту зі зменшеною заставою вдалося купити потрібне для сироваріння обладнання, і у 2019 році «Молочна майстерня» переїхала на власне виробництво. З того часу, розповідає Ольга Валентинівна, кількість співробітників у компанії зросла з п’ятдесяти до майже вісімдесяти чоловік. А обсяги виробництва сиру збільшились на понад 70%

Задоволення запитів кожного клієнта як філософія компанії 

Зараз підприємство постачає сир для української мережі однієї з найвідоміших в світі американських піцерій «Domino's Pizza». Вони співпрацюють саме з «Молочною майстернею», а не імпортують сири американських чи італійських виробників, бо якість продукції – на високому рівні. Крім того, компанія пропонує додаткові послуги: безкоштовну логістику, розробку рецептури й індивідуальне фасування під потреби кожного клієнта.а

«Ми, наприклад, нарізаємо моцарелу кубиками. Даємо клієнтам продукт, вже готовий до використання. Тобто частково виконуємо їхню роботу. Вони дістали, відкрили і вже працюють», – каже Ольга. 

Наступна велика мета «Молочної майстерні» – підкорити своєю продукцією не тільки сегмент HoReCa, а й масового споживача. Аби культова піца з українськими інгредієнтами нічим не поступалася італійській!

Нещодавні історії
ua
07.09.2021
«Український фермер навчився робити сири не гірше європейських», — упевнено каже Василь Цвик. Він власник фермерського господарства «Тетяна 2011», розташованого за сотню кілометрів від Києва.
ua
30.07.2021
Які емоції ви відчуваєте при слові «ремонт»? Навряд чи щось стовідсотково приємне. Хоча результат пов'язаний із важливими й глобальними змінами в житті, сам процес – це часто купа нервів і проблем.
ua
11.05.2021
Лабне, халумі, качотта з м’ятою, качіокавало, махан – лише дещиця екзотичних назв продукції, що її виробляють на фермі «Козацьке подвір’я». Коли знайомишся із Сергієм Свириденком, її власником, бачиш його оселедець та вишиту сорочку, дивуєшся ще більше.

Файли Cookie
Ми використовуємо файли cookie, щоб покращити ваш користувацький досвід і оптимізувати контент на сайті. Дізнайтеся більше
Я відмовляюся
Я погоджуюся