Фінансування інноваційних компаній в розмірі 50 млн евро

Україна
Фінансування інноваційних компаній в розмірі 50 млн евро

ЄІФ підписав угоду з "ПроКредит Банком" в Україні з метою фінансування інноваційних компаній в розмірі 50 млн євро.

Європейський інвестиційний фонд (ЄІФ) та ПАТ "ПроКредит Банк" підписали першу угоду в рамках проекту "InnovFin" (фінансування новаторів з боку ЄС), що є ініціативою за підтримки Європейської Комісії, спрямованою на залучення фінансових ресурсів для розвитку інноваційних проектів у секторі МСП.

Проект "InnovFin" гарантує кредити для інноваційних МСП і фінансується Європейським Союзом в рамках програми "Горізонт 2020". Він надасть "ПроКредит Банку" можливості для збільшення фінансування українських інноваційних підприємств на вигідних умовах.

Коментуючи підписання угоди, Хайнц Олберс зазначив: "Український ринок має значний потенціал та можливості для розвитку. Оскільки доступ до фінансування є головною проблемою для українських МСП, програма "InnovFin" буде для них дуже корисним інструментом".

Посол ЕС в Україні Г'ю Мінгареллі зазначив, що підписання рамкової угоди "InnovFin" є також свідченням підтримки європейських реформ з боку українського уряду: "Ми в Європейському Співтоваристві вважаємо, що ми повинні робити більше для підтримки інновацій в Україні. Наша мета полягає у тому, щоб підвищити рівень життя населення в Україні шляхом стимулювання економічного розвитку. Інновації є дуже важливою умовою для прискорення розвитку".

"InnovFin" заохочує банки та інші фінансові установи за допомогою фінансової підтримки ЄС кредитувати МСП (компанії, в яких працює не більше 500 співробітників), які потребують інвестування та/або обіговий капітал для фінансування досліджень, розробок та інновацій. ЄІФ обирає партнерів з європейських фінансових установ, які висловили зацікавленість бути фінансовим посередником в Україні.

Файли Cookie
Ми використовуємо файли cookie, щоб покращити ваш користувацький досвід і оптимізувати контент на сайті. Дізнайтеся більше
Я відмовляюся
Я погоджуюся