Business4Women: фактор жіночого підприємництва у центрі уваги на форумі в Маріуполі

Україна
Business4Women: фактор жіночого підприємництва у центрі уваги на форумі в Маріуполі

"Жінки народжуються із підприємницькою жилкою на генетичному рівні - готовністю відповідати за своїх дітей та сім'ї. Сьогодні ми маємо надати учасникам натхнення, допомогти їм повірити в себе, в свої сили та можливості та знайти однодумців". Це було посилання від Ельвіри Севостьяненко, президента Донецької торгово-промислової палати, яка виступала на відкритті форуму "Business4Women", організованого в рамках ініціативи "EU4Business" в Маріуполі 18-19 жовтня.

Форум був організований Центром підтримки бізнесу м. Краматорськ в рамках ініціативи "EU4Business" за участю Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) та Донецької торгово-промислової палати.

Під час вітальної промови Елені Георгопулу, Генеральний консул Греції в Маріуполі, підкреслила важливість цього заходу не лише для жінок, але й для чоловіків та суспільства в цілому.

На першій сесії форуму місцеві та міжнародні доповідачі говорили про:

  • економіку майбутнього, інновації та інноваційні моделі виходу на ринки для нових підприємств;
  • роль українських підприємців, інноваторів та винахідників в світі;
  • сучасні тенденції світових ринків.

На другій сесії представники громадських організацій та бізнес-асоціацій приймали участь в обговоренні ролі своїх установ у розвитку жіночого підприємництва.

Вони розповідали про діяльність жіночих бізнес-асоціацій, стимулювання та підтримку підприємництва в Донецькій області та перевірені практики в розвитку підприємництва серед жінок.

Обговорюючи існуючі програми підтримки фінансування для бізнесу, учасники дізналися про інструменти ЄБРР для розвитку МСП в рамках програми "EU4Business", програми "Український донецьких куркуль" та інших програм підтримки МСП.

На форумі "Business4Women" також відбулося оголошення переможців конкурсу "Чому я обираю власний бізнес?". Переможцями конкурсу стали Валентина Гартовіна (в категорії "Виробництво"), Олександр Кліменко (в категорії "Послуги") та Анна Матвієнко (в категорії "Родинний бізнес").

У другий день роботи форуму була проведена панельна дискусія "Можливості та виклики на шляху ведення підприємницької діяльності жінками", а також майстер-клас "Вирішення суперечок та конфліктів без звертання до суду".

Бізнес-форум завершився двома майстер-класами "Партизанський маркетинг" та "Як визначити свою бізнес-ідею".

Центр підтримки бізнесу м. Краматорськ є частиною проекту "Мережа центрів підтримки бізнесу" за фінансової підтримки ЄС, спрямованого на підвищення конкурентоспроможності та рентабельності українських МСП шляхом надання консультацій та зміцнення потенціалу. Він також підтримує ОПБ в 15 областях України у створенні мережі центрів підтримки бізнесу в рамках ініціативи "EU4Business". Проект є корисним для щонайменше 30 000 МСП та підприємців.

 

Файли Cookie
Ми використовуємо файли cookie, щоб покращити ваш користувацький досвід і оптимізувати контент на сайті. Дізнайтеся більше
Я відмовляюся
Я погоджуюся