ЄБРР об’єднав зусилля з міжнародними партнерами для зміцнення сільськогосподарського сектору України

Україна
ЄБРР об’єднав зусилля з міжнародними партнерами для зміцнення сільськогосподарського сектору України

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР), Американська корпорація фінансування міжнародного розвитку (АКФМР) і Міжнародна фінансова корпорація (МФК) надають пакет фінансування в розмірі 480 млн доларів США українській сільськогосподарській групі компаній «МХП».

Мета фінансової підтримки – посилити продовольчу безпеку в умовах російського вторгнення в Україну. Ці кошти допоможуть групі підтримувати свою діяльність та збільшити обсяги генерації сталої енергії.

За даними Київської школи економіки, з лютого 2022 року український агробізнес зазнав збитків на суму до 8,8 млрд доларів США, в тому числі пов’язаних зі знищенням та пошкодженням сільгосптехніки, зерносховищ і готової продукції. Цей сектор також зіткнувся з підвищенням виробничих витрат, дефіцитом енергії, зменшенням обсягів вирощування зернових і худоби, а також із логістичними проблемами.

Американська корпорація фінансування міжнародного розвитку надасть «МХП» кредит у розмірі 250 млн доларів США для рефінансування боргу та підтримку виробництва курятини й зернових. Кредит також допоможе збільшити обсяги виробництва, зберігати харчову продукцію й розширити експортні можливості.

Міжнародна фінансова корпорація надасть кредит у розмірі 30 млн доларів США на модернізацію й розширення потужностей «МХП», збільшення обсягів виробництва «зеленої» енергії і зменшення вуглецевого сліду.

Європейський банк реконструкції та розвитку надасть кредит у розмірі 100 млн доларів США на підтримку фінансової стійкості компанії через рефінансування її єврооблігацій в умовах обмеженого доступу до ринків капіталу. 

Крім цього, у межах співпраці з ЄБРР «МХП» зобов’язалася зміцнити своє корпоративне кліматичне управління через проєкт технічної допомоги, що фінансується Фондом чистих технологій у рамках Програми високого впливу.

«МХП» – провідна міжнародна група компаній у харчовому й агротехнічному секторі, а також найбільший в Україні виробник курятини, кулінарної та іншої м’ясної продукції. Компанія має понад 28 тис. працівників в Україні. Незважаючи на деякі збої в діяльності у 2022 році, група відновила логістику й наразі продовжує експортувати готову продукцію до більш ніж 70 країн. Крім цього, «МХП» підтримує тисячі менших компаній, зокрема понад 2 тис. невеликих магазинів роздрібної торгівлі та 2,5 тис. українських фермерських господарств.

Файли Cookie
Ми використовуємо файли cookie, щоб покращити ваш користувацький досвід і оптимізувати контент на сайті. Дізнайтеся більше
Я відмовляюся
Я погоджуюся