Європейський фонд для Південно-Східної Європи (EFSE) та Креді Агріколь Банк розпочали співпрацю, щоб підтримати агробізнес в Україні

Україна
Європейський фонд для Південно-Східної Європи (EFSE) та Креді Агріколь Банк розпочали співпрацю, щоб підтримати агробізнес в Україні

Люксембург - Київ, 25 січня 2022 року – Європейський фонд для Південно-Східної Європи (EFSE) зобов’язався надати 20 мільйонів євро у гривневому еквіваленті своєму новому партнеру Креді Агріколь Банку для обслуговування українських виробників сільськогосподарської продукції і фермерів. Завдяки такій інвестиції строки фінансування у гривні збільшаться, що сприятиме відновленню ділової активності та економіки в Україні на тлі світової пандемії, яка до сих пір триває.

Креді Агріколь Банк є ключовим постачальником фінансових послуг для сільськогосподарського сектору в Україні, який самостійно проводить експертизу, надає індивідуальні послуги та рішення на всіх етапах виробничо-збутового ланцюга агробізнесу. Очікується, що ця інвестиція дозволить отримати понад 3000 субкредитів і забезпечить створення близько 9000 робочих місць.

«Ми в захваті від нашого нового партнерства з Креді Агріколь Банком. Співпраця з однодумцями, такими як Креді Агріколь Банк, є дуже важливою для того, щоб Європейський фонд для Південно-Східної Європи міг дотримуватися своєї мети – розширювати доступ до стабільного фінансування місцевого бізнесу, зокрема агробізнесу. Полегшуючи доступ до позик у місцевій валюті, ми спільно інвестуємо у стабільність і життєздатність аграрних підприємств, які є одним із головних рушіїв української економіки», – зазначив Клаус Мюллер, голова правління EFSE.

«Об’єднавши наші зусилля, ми будемо підтримувати аграрний бізнес в Україні, середньострокове фінансування в гривні стане більш доступним для наших клієнтів. Це розширить можливості агробізнесу інвестувати у модернізацію технологій та обладнання. Дуже почесно бути партнером Європейського фонду для Південно-Східної Європи. Разом ми створимо доступні умови фінансування для розвитку аграрного бізнесу», – зауважив Александр Чеснакофф, директор з корпоративного бізнесу та агрі-агро Креді Агріколь Банку.

Очікується, що завдяки цій інвестиції Креді Агріколь зможе сприяти досягненню Цілей сталого розвитку: SDG 2 (подолання голоду), SDG 8 (економічне зростання) та SDG 9 (промисловість, інновації та інфраструктура).

Про EFSE

Європейський фонд для Південно-Східної Європи (EFSE), створений у 2005 році, має на меті сприяти економічному розвитку та процвітанню в Південно-Східній Європі та регіоні Східного сусідства шляхом інвестування в мікро- та малі підприємства, а також покращення умов життєдіяльності приватних домогосподарств. Оскільки доступ до фінансових послуг є ключовим для розвитку цього сегменту, EFSE допомагає місцевим фінансовим секторам забезпечувати відповідальне фінансування для цієї цільової групи. Окрім інвестиційної діяльності, яка здійснюється через  місцевих партнерів, EFSE примножує свій внесок завдяки Фонду розвитку EFSE, який забезпечує технічну допомогу, навчання та інші види нефінансової допомоги для підприємців і установ. EFSE заснований Банком розвитку KfW за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) і Європейської комісії. Як перше у своєму роді державно-приватне партнерство, Європейський фонд для Південно-Східної Європи залучає капітал донорських агенцій, міжнародних фінансових установ та приватних інвестиційних організацій. 

Менеджером фондів EFSE є Hauck & Aufhäuser Fund Services S.A. (Люксембург), радником – Finance in Motion GmbH (Німеччина).

Додаткова інформація про Європейський фонд для Південно-Східної Європи за посиланням: www.efse.lu.

Додаткова інформація про Finance in Motion за посиланням: www.finance-in-motion.com.

Про Креді Агріколь Банк

АТ «Креді Агріколь Банк» — сучасний універсальний банк, надає весь спектр банківських послуг, є лідером в автокредитуванні та стратегічним партнером для агробізнесу. Банк входить до міжнародної групи Credit Agricole (Франція), лідера в банківському страхуванні та управлінні активами на ринку Європи, банку №1 за версією Euromoney.

Надійність та ділову репутацію Креді Агріколь в Україні підтверджують лідерські позиції в рейтингах стійкості банків, надійності банківських вкладів та найприбутковіших банків, а також 264000 активних приватних клієнтів та понад 31 тисяча бізнес-клієнтів, серед яких 1160 міжнародних та великих корпоративних клієнтів, 1580 середніх корпоративних клієнтів та понад 28480 представників малого, середнього бізнесу та підприємців. За даними НБУ банк входить в ТОП-10 банків за розміром активів. 

Креді Агріколь також соціально свідомий та відповідальний банк. З 2016 року в банку діє масштабна програма корпоративної соціальної відповідальності «We Care!», яка охоплює 4 основні напрями: благодійність, екоініціативи, волонтерство та турботу про співробітників.

Медіа-контакти EFSE

Мерл Ремер, менеджер з маркетингу та комунікацій
Email: press@efse.lu
Phone: +49 (0)69 271 035-470

Медіа-контакти Креді Агріколь Банк

Вікторія Торяник, керівниця департаменту бренду та комунікацій Креді Агріколь Банк
E-mail: Viktoriia.TORIANYK@credit-agricole.ua

Файли Cookie
Ми використовуємо файли cookie, щоб покращити ваш користувацький досвід і оптимізувати контент на сайті. Дізнайтеся більше
Я відмовляюся
Я погоджуюся