Більше кредитів для сільського господарства завдяки розширенню співробітництва фонду EFSE та "ПроКредит Банку" в Україні

Україна
Більше кредитів для сільського господарства завдяки розширенню співробітництва фонду EFSE та "ПроКредит Банку" в Україні

Європейський фонд для Південно-Східної Європи (EFSE) розширює співробітництво з "ПроКредит Банком" в Україні шляхом надання нового кредиту в українській гривні (грн.) в сумі, еквівалентній 10 млн доларів США, призначеного для фермерів та сільськогосподарських підприємств.

Новий фонд забезпечує підтримку "ПроКредит Банку" в Україні, що надасть можливість банку збільшити обсяг охоплення малих та середніх підприємств (МСП) у сільській місцевості, приділяючи особливу увагу фермерам та сільськогосподарським підприємствам. Ця діяльність продовжує успішну співпрацю між EFSE та "ПроКредит Банком" в рамках ініціативи "EU4Business", яка почалася в 2015 році та на сьогодні сприяла інвестиціям у розмірі більше ніж 50 млн євро в еквіваленті у понад 700 кредитів у національній валюті, призначених для МСП в Україні.

Голова правління EFSE Крістоф Тіскенс зазначив: "Наше співробітництво з "ПроКредит Банком" є ефективним спільним зусиллям з метою підтримки малого та середнього українського бізнесу та його надійного стійкого зростання. Завдяки цій інноваційній операції ми посилюємо зобов'язання EFSE сприяти кредитуванню в національній валюті в Україні, зокрема сільськогосподарських підприємств, в рамках місії фонду EFSE, яка передбачає підтримку економічного розвитку та процвітання регіонів, охоплених діяльністю фонду".

Це є першим механізмом кредитування в українській гривні в Україні, який підтримується Міжнародним валютним фондом (TCX), розташованим в Амстердамі, а також операцією, яка сприяє розвитку ринку та відкриває двері для донорів, інвесторів та інших зовнішніх кредиторів з метою забезпечення гарантованого фінансування в національній валюті, яке зараз дуже необхідно в Україні.

"ПроКредит Банк", зобов'язанням якого є підтримка розвитку малого та середнього бізнесу по всій країні, в 2016 році самотужки інвестував близько 100 млн євро для кредитування МСП, збільшивши свій кредитний портфель на 50%", - сказав Віктор Пономаренко, голова правління "ПроКредит Банку". "Банк планує утримувати аналогічну динаміку і в 2017 році, що відображає його високу готовність підтримувати МСП, які є найбільш динамічним та мобільним сектором економіки, та допомагати їм підвищувати конкурентоспроможність на внутрішньому та зовнішньому ринках".

Європейський фонд для Південно-Східної Європи (EFSE) був створений Німецьким банком розвитку KfW за фінансової підтримки Федерального міністерства економічної співпраці та розвитку Німеччини (BMZ) та Європейської комісії в рамках ініціативи "EU4Business".

EFSE зосереджується на допомозі місцевому фінансовому сектору у зміцненні його здатності забезпечувати необхідне стійке фінансування. Фінансування, яке надає EFSE в якості допомоги, перш за все, мікро- та малим підприємствам (ММП), а також приватним господарствам у вигляді кредитів на облаштування житла, направляється до цих клієнтів-позичальників через місцеві партнерські кредитні установи.

Прес-реліз

 

 

Файли Cookie
Ми використовуємо файли cookie, щоб покращити ваш користувацький досвід і оптимізувати контент на сайті. Дізнайтеся більше
Я відмовляюся
Я погоджуюся