Нова програма кредитування українських МСП у національній валюті

Україна
Нова програма кредитування українських МСП у національній валюті

Новий механізм кредитування у національній валюті в обсязі 10 млн євро, що буде реалізований через українські банки, буде корисним для українських МСП.

"ПроКредит Банк" підписав угоду з Німецько-Українським Фондом в рамках програми сприяння МСП, яку фінансує уряд Німеччини у співпраці з ініціативою "EU4Business".

Механізм передбачає кредитування на умовах 15% річних у гривні під керівництвом Німецького державного банку розвитку KfW.

Призначення кредитів

Кредити сприятимуть МСП у:

  • придбанні та модернізації основних машин та обладнання;
  • придбанні, будівництві або реконструкції приміщень та
  • поповненні обігових коштів, необхідних для розширення виробництва.

Програмою можуть скористатися: малі підприємства з кількістю працівників до 50 осіб, річний дохід яких не перевищує суму, еквівалентну 5 млн євро; середні підприємства з кількістю працівників не більше 250 осіб та річним доходом не вище 10 млн євро в еквіваленті.

Чотири категорії галузей мають пріоритет:

  • сільське, лісове та рибне господарство;
  • переробна промисловість;
  • тимчасове розміщення та організація харчування;
  • постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря.

Довготермінове фінансування в національній валюті - завдання ініціативи "EU4Business"

Беренд де Гроот, керівник Програм співробітництва Представництва ЄС в Україні, підкреслив: "Українські МСП прагнуть кредитів в національній валюті на прийнятних умовах, але на сьогоднішній день на ринку практично немає таких кредитів.

Вдосконалення доступу до недорогого довгострокового фінансування в місцевій валюті є однією з цілей ініціативи "EU4Business".

То ж ми раді об'єднатись з KfW в рамках цієї Програми на користь українських МСП, а також, опосередковано, – на користь економіки в цілому".

Файли Cookie
Ми використовуємо файли cookie, щоб покращити ваш користувацький досвід і оптимізувати контент на сайті. Дізнайтеся більше
Я відмовляюся
Я погоджуюся