Понад 100 міст приєдналися до проекту "Мери за економічне зростання"

Вірменія Азербайджан Грузія Молдова Україна
Понад 100 міст приєдналися до проекту "Мери за економічне зростання"

20 червня у Києві на церемонії підписання угоди з 20-ма українськими містами, понад 100 органів місцевого самоврядування в країнах Східного партнерства приєдналися до ініціативи "Мери за економічне зростання" (M4EG).

Церемонія підписання відбулася на першому засіданні координаційної ради ініціативи "Мери за економічне зростання", яке проходило в Київській міській раді, де були присутні представники національних урядів, органів місцевого самоврядування, Головного директорату Єврокомісії DG NEAR та DG REGIO, Представництв ЄС та Світового Банку.

Ініціатива ЄС "Мери за економічне зростання", на яку виділено 10 млн євро для сприяння місцевому сталому економічному розвитку в шести країнах Східного партнерства, була започаткована у жовтні 2016 року. Загальною метою ініціативи є підтримка мерів та органів самоврядування міст в країнах Східного партнерства у їх прагненні бути активними організаторами економічного зростання та створення нових робочих місць на місцевому рівні.

З січня 2017 року отримання технічної допомоги для міст в країнах Східного партнерства стало можливим через секретаріат ініціативи "Мери за економічне зростання". Серед перших результатів проекту є розробка концепції "Мери за економічне зростання" та її розповсюдження в країнах-учасницях.

Місцеві органи самоврядування та мери запрошуються до участі в ініціативі "Мери за економічне зростання", якщо вони готові прийняти її керівні принципи для прискорення місцевого економічного розвитку за рахунок власних ресурсів, розробки місцевих рішень та втілення їх з методологічною допомогою та за підтримки секретаріату ініціативи.

У квітні також було розпочато Конкурс заявок з метою фінансування пілотних проектів, здатних продемонструвати, як конкретні дії в рамках планів місцевого економічного розвитку можуть бути реалізовані на місцях. Конкурс заявок "Новаторські проекти мерів для економічного зростання", який був завершений 31 травня 2017 року, зібрав в цілому 164 заявки з усього регіону.

Дізнатися більше про ініціативу.

Дізнатися більше про Конкурс заявок.

Файли Cookie
Ми використовуємо файли cookie, щоб покращити ваш користувацький досвід і оптимізувати контент на сайті. Дізнайтеся більше
Я відмовляюся
Я погоджуюся