Реалізація реформ у сфері малого та середнього бізнесу в центрі уваги. ОЕСР розпочинає оцінку виконання Акту з питань малого бізнесу для Європи в Україні

Вірменія Азербайджан Грузія Молдова Україна
Реалізація реформ у сфері малого та середнього бізнесу в центрі уваги. ОЕСР розпочинає оцінку виконання Акту з питань малого бізнесу для Європи в Україні

Перша зустріч громадсько-приватної робочої групи, присвячена проведенню третьої оцінки виконання Акту з питань малого бізнесу для Європи, відбулася в Києві 31 травня 2018 року.

Захід було організовано ОЕСР у рамках проекту за фінансової підтримки ЄС. Акт з питань малого бізнесу для Європи є основою для політики ЄС щодо МСП. Він спрямований на покращення підходу до підприємництва в Європі, спрощення регуляторного та політичного середовища для МСП та усунення бар'єрів, що залишаються на шляху їх розвитку.

Зустріч громадсько-приватної робочої групи Акту з питань малого бізнесу для Європи відкрили Олександр Палазов, заступник директора департаменту розвитку підприємництва та регуляторної політики Міністерства економічного розвитку і торгівлі, та Дорота Пшилудська, директор з питань політики Європейської Комісії та ОЕСР.

На додаток до запуску нового циклу оцінювання робоча група надала можливість уряду представити огляд прогресу, досягнутого у втіленні рекомендацій минулого циклу оцінювання Акту з питань малого бізнесу для Європи (2015-2016 роки).

Міністерство економічного розвитку і торгівлі представило нещодавно реалізовані та поточні реформи, включаючи прийняття стратегії та плану дій щодо МСП, створення Управління розвитку малих та середніх підприємств (УРМСП), спрощення реєстрації підприємств та широку програму з дерегуляції.

Бізнес-асоціації та незалежні дослідницькі центри схвалили реформи в цілому, а також висловили необхідність подальшої державної підтримки у вдосконаленні регуляторного середовища, розширенні доступу до фінансування та розвитку людського капіталу. Також було наголошено на необхідності співпраці між зацікавленими сторонами.

Команда ОЕСР представила загальні засади оцінки та терміни виконання третього циклу оцінювання Акту з питань малого бізнесу для Європи. Метою цього циклу є розширення сфери застосування оцінки, з тим щоб можна було оцінити загальні умови бізнес-середовища для підприємств, з особливим акцентом на ділову етику, конкуренцію та виконання контрактів.

Крім того, позиції приватного сектору щодо бар'єрів та ефективності на рівні політики будуть більш широко враховуватися шляхом проведення фокус-груп з представниками приватного бізнесу в кожній країні та заохочення більш активної участі приватного сектору в робочих групах.

Файли Cookie
Ми використовуємо файли cookie, щоб покращити ваш користувацький досвід і оптимізувати контент на сайті. Дізнайтеся більше
Я відмовляюся
Я погоджуюся