Український уряд публікує план заходів з реалізації стратегії розвитку МСП

Україна
Український уряд публікує план заходів з реалізації стратегії розвитку МСП

Український уряд опублікував для обговорення проект розпорядження про затвердження плану заходів з реалізації Стратегії розвитку МСП до 2020 року, розробленого за підтримки проекту FORBIZ в рамках ініціативи "EU4Business"

30 жовтня Міністерство економічного розвитку і торгівлі опублікувало проект розпорядження Кабінету Міністрів України "Про затвердження плану заходів з реалізації Стратегії розвитку малого і середнього підприємництва в Україні на період до 2020 року".

Завдяки тривалим зусиллям української бізнес-спільноти за консультаційної підтримки проекту FORBIZ ініціативи "EU4Business" у травні 2017 року Кабінет міністрів розробив та затвердив "Стратегію розвитку українських МСП 2020".

Цей стратегічний урядовий документ є першим всеохоплюючим документом щодо стратегії розвитку МСП, який приводить політику щодо МСП у відповідність до міжнародних стандартів, створюючи в країні основу підтримки програм реалізації політики, орієнтованої на МСП. Проект FORBIZ сприяв Міністерству економічного розвитку і торгівлі України у розробці реалістичного плану заходів з реалізації Стратегії розвитку МСП.

Після затвердження "Стратегії розвитку МСП 2020" було складено План заходів з реалізації стратегії. План був розроблений під керівництвом та за координацією Міністерства із залученням зацікавлених сторін, які мають відношення до МСП: виконавчих органів влади, бізнес-асоціацій, організацій підтримки бізнесу, представників міжнародних та донорських організацій та бізнесу. План містить заходи, сфери відповідальності, терміни, ресурси та ключові показники ефективності діяльності.

Створений в рамках ініціативи "EU4Business" за фінансової допомоги ЄС, проект FORBIZ підтримує порядок денний реформ в Україні та економічне відновлення країни, пропонуючи системний перехід до більш сприятливого бізнес-середовища з особливою увагою до МСП. Проект має на меті спрямування політики у бік загального визнання МСП та важливої ролі, яку вони відіграють в економічному відродженні, водночас намагаючись послабити регуляторний тиск та зменшити ризики для підприємств. 

 

Проект розпорядження "Про затвердження плану заходів з реалізації Стратегії розвитку малого і середнього підприємництва в Україні на період до 2020 року"

 

Файли Cookie
Ми використовуємо файли cookie, щоб покращити ваш користувацький досвід і оптимізувати контент на сайті. Дізнайтеся більше
Я відмовляюся
Я погоджуюся