Українська компанія-розробник програмного забезпечення виграє дослідницький грант у розмірі 1,22 млн євро

Україна
Українська компанія-розробник програмного забезпечення виграє дослідницький грант у розмірі 1,22 млн євро

Українська компанія-розробник програмного забезпечення виграла грант в рамках програми наукових досліджень та інновацій за підтримки Європейської комісії "Горизонт 2020" в розмірі 1,22 млн євро, призначений для розробки продукту, що допоможе напівпровідниковим заводам зберегти мільйони євро, зменшуючи вірогідність виробництва несправних мікросхем.

Компанія Polyteda Cloud отримує грант на дворічний проект "Інноваційний процес фізичної верифікації в хмарному середовищі у напівпровідниковому виробництві" (Innovative Cloud-Based PV Workflow for Semiconductor Foundries) в рамках програми, розробленої з метою підвищення конкурентоспроможності європейської галузі мікроелектроніки.

Ці кошти допоможуть компанії в розробці та впровадженні інструмента перевірки мікросхем, який буде верифікувати проектування напівпровідників перед початком виробництва схем на заводі. Інструмент виявлятиме помилки проектування з метою їх усунення до того, як нові мікросхеми будуть передані до виробництва, тим самим допомагаючи виробникам уникнути збитків у мільйони євро та затримок у виведенні продукції на ринок.

Із 250 заявників лише 10 компаній отримали фінансування, серед яких була й Polyteda Cloud. Інструмент для перевірки мікросхем був обраний завдяки своїй інноваційності та спроможності революціонізувати ринок програмних засобів проектування інтегральних мікросхем. Polyteda є першою українською компанією, яка отримала фінансування в рамках висококонкурентної програми "Горизонт 2020" Інструмент МСП, фаза 2

Компанія сподівається, що незабаром щонайменше три європейських виробника напівпровідників використовуватимуть цей продукт.

У 2015 році ТОВ "Політеда Україна" заснувала компанію Polyteda Cloud зі штаб-квартирою в Києві для розробки інструмента фізичної верифікації мікросхем в хмарному середовищі та відповідної бізнес-моделі.

Програма ЄС "Горизонт 2020 передбачає фінансування в розмірі близько 80 млрд євро протягом семи років (з 2014 до 2020 років) для заявників з країн-членів ЄС та асоційованих країн.

Файли Cookie
Ми використовуємо файли cookie, щоб покращити ваш користувацький досвід і оптимізувати контент на сайті. Дізнайтеся більше
Я відмовляюся
Я погоджуюся