ЄC посилює підтримку українських МСП шляхом забезпечення нового фінансування від Групи ЄІБ

Україна
ЄC посилює підтримку українських МСП шляхом забезпечення нового фінансування від Групи ЄІБ

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) та Європейський інвестиційний фонд (ЄІФ) - разом Група ЄІБ - підписали гарантійну угоду з "Ощадбанком" з метою підтримки кредитування в розмірі 50 млн євро, призначеного для МСП в Україні, що стало можливим завдяки участі Європейського Союзу в рамках ініціативи "EU4Business".

Ця угода дозволить "Ощадбанку" полегшити доступ до фінансування для місцевих МСП шляхом надання гарантій в розмірі 70% для кожного кредиту з подальшим фінансуванням на вигідних умовах, серед яких зниження вимог до застави. Ця гарантійна операція має відкрити додаткове фінансування для малого та середнього бізнесу і, зрештою, зберегти робочі місця та створити нові можливості для бізнесу в Україні. Гарантія фінансується Європейським Союзом через Інвестиційний фонд сусідства в рамках ініціативи "EU4Business".

Група ЄІБ об’єднує зусилля з Європейським Союзом з метою зміцнення економічного розвитку в країнах, які підписали угоди про асоціацію з ЄС, а саме з Грузією, Молдовою та Україною, через надання фінансової та технічної підтримки, призначеної для МСП в цих трьох країнах. ЄС підтримує розвиток приватного сектору в країнах Східного партнерства за допомогою ініціативи "EU4Business" шляхом розширення доступу до фінансування для МСП, поліпшення бізнес-середовища та надання консультаційних послуг місцевим підприємствам.

"Ощадбанк" є універсальною банківською установою, що надає широкий спектр фінансових продуктів та послуг в Україні, зокрема роздрібні та корпоративні банківські послуги, перекази в національній та іноземних валютах та обмін валют. Банк веде діяльність на внутрішньому ринку за допомогою 23 регіональних філій та понад 4 000 операційних відділень, розташованих по всій Україні.

"МСП є наріжним каменем української економіки", - зазначив посол Хьюг Мінгареллі, голова Представництва ЄС в Україні. "Сьогодні вони потребують ліпшого доступу до недорогого та довгострокового фінансування, щоб продовжувати зростати, експортувати до європейського ринку та створювати нові робочі місця по всій країні. Сприяння поліпшенню умов для доступу до фінансування є одним із наших основних пріоритетів в рамках ініціативи "EU4Business". Я радий, що сьогодні ми наближаємося до нашої мети".

Андрій Пишний, голова правління "Ощадбанку", додав: "Це є досить логічним, що "Ощадбанк" підписав цю угоду в рамках ініціативи "EU4Business", оскільки підтримка МСП – це пріоритет розвитку банку".

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) є банком Європейського Союзу. Це - установа ЄС, яка надає довгострокове кредитування, та єдиний банк, який належить та представляє інтереси країн-членів Європейського Союзу. ЄІБ тісно співпрацює з іншими установами ЄС з метою реалізації політики Європейського Союзу.

Ініціатива "EU4Business" допомагає МСП в шести країнах Східного партнерства (Азербайджані, Білорусі, Вірменії, Грузії, Молдові та Україні) повною мірою реалізовувати свій потенціал та сприяти економічному зростанню. Підтримка в рамках ініціативи "EU4Business" надається банком ЄІБ спільно з іншими організаціями, такими як Європейський банк реконструкції та розвитку. Вся діяльність ЄС, спрямована на підтримку МСП в країнах Східного партнерства, є частиною ініціативи "EU4Business".

Файли Cookie
Ми використовуємо файли cookie, щоб покращити ваш користувацький досвід і оптимізувати контент на сайті. Дізнайтеся більше
Я відмовляюся
Я погоджуюся