"EU4Business": FORBIZ запускає пілотний проект для МСП в Чернігівській області

Україна
"EU4Business": FORBIZ запускає пілотний проект для МСП в Чернігівській області

Проектом FORBIZ ініціативи "EU4Business" було обрано Чернігівську область для участі в пілотній програмі за фінансової підтримки ЄС, метою якої є сприяння регіонам та містам України в успішному формуванні та впровадженні політики розвитку малих і середніх підприємств (МСП).

Чернігівська обласна державна адміністрація та Ніжинська і Чернігівська міські ради підписали меморандум про співпрацю з проектом FORBIZ 18 грудня 2017 року.

У тісній співпраці з бізнес-спільнотою та органами влади в рамках програми будуть розроблені стратегічні документи, які враховуватимуть визначені пріоритети розвитку, найбільш нагальні потреби МСП, стратегію розвитку МСП в Україні до 2020 року та європейські передові практики.

Програма впроваджуватиметься в два етапи: на першому етапі будуть створені робочі групи за участю представників уряду та бізнес-спільноти з метою розробки стратегічних документів, які сприятимуть розвитку МСП. На другому етапі робочі групи розроблятимуть програми, які забезпечать практичне впровадження стратегій на користь МСП.

Планується, що програми будуть спрямовані на підтримку МСП у таких сферах, як експорт та інтернаціоналізація бізнесу, доступ до фінансування, інноваційний розвиток, започаткування стартапів та в інших сферах, які відповідають регіональним та міським пріоритетам, визначеним робочими групами.

Результати пілотної програми будуть проаналізовані, а досвід Чернігівської області та міст Чернігова і Ніжина буде врахований при розробці рекомендацій щодо формування та впровадження ефективної політики розвитку МСП на рівні областей, міст та територіальних громад України.

Створений в рамках ініціативи "EU4Business" за фінансової допомоги ЄС, проект FORBIZ підтримує порядок денний реформ в Україні та економічне відновлення країни, пропонуючи системний перехід до більш сприятливого бізнес-середовища з особливою увагою до МСП. Проект має на меті спрямування політики у бік загального визнання МСП та важливої ролі, яку вони відіграють в економічному відродженні, водночас намагаючись послабити регуляторний тиск та зменшити ризики для підприємств. 

Файли Cookie
Ми використовуємо файли cookie, щоб покращити ваш користувацький досвід і оптимізувати контент на сайті. Дізнайтеся більше
Я відмовляюся
Я погоджуюся