НУФ та Банк «Львів» розпочали співробітництво з кредитування МСП

Україна
НУФ та Банк «Львів» розпочали співробітництво з кредитування МСП

14 грудня 2018 року Німецько-Український Фонд (НУФ) та Банк «Львів» підписали угоду про партнерство з метою спільної реалізації програм фонду з підтримки фінансування МСП, а також кредитні угоди для фінансування українських малих та середніх підприємств (МСП) на суму 3  млн євро, частина з яких буде надана в національній валюті в рамках ініціативи Європейського Союзу EU4Business.

«Німецько-Український фонд радий розширенню кількості банків-партнерів та включенню в їх коло Банку «Львів», який має чітку орієнтацію та передовий досвід в кредитуванні та роботі з МСП, що дозволить НУФ значно розширити обсяги підтримки фінансування МСП в Західному регіоні України», - зазначив виконавчий директор НУФ Олег Стринжа.

Відповідно до підписаних кредитних угод Банк «Львів» надаватиме кредити МСП в рамках Програми мікрокредитування та нової Програми НУФ з підтримки фінансування інвестиційних проектів МСП, що реалізується у співпраці з ініціативою Європейського Союзу EU4Business.

За Програмою з підтримки інвестицій МСП кредити надаватимуться підприємцям, які здійснюють діяльність у сільському господарстві, переробній промисловості, готельно-ресторанному бізнесі та реалізують енергоефективні проекти. Фінансування інвестиційних заходів МСП за цією програмою здійснюватиметься в національній валюті терміном до 6 років та під проценту ставку на рівні 16% річних та у валюті терміном до 5  років під ставку від 7,5% річних.

«Банк Львів активно розвивається і ми дуже раді новому партнерству Банку Львів з Німецько-Українським фондом. Підписання договору ще раз підтверджує довіру до Банку міжнародних партнерів. Завдяки програмі ми зможемо фінансувати бізнес- та агро-клієнтів на ще кращих умовах, чітко слідуючи своїй меті стати надійним фінансовим партнером для бізнесу і агровиробників у Західній Україні. Ми переконані, що розвиток малого бізнесу лежить в основі розвитку економіки країни в цілому»,- прокоментував Ашот Абраамян, Голова Правління Банку «Львів».

 «В рамках нової Програми з підтримки інвестицій МСП за рахунок фінансової допомоги Європейського Союзу та позики Уряду Німеччини нам вдалося реалізувати ефективну модель підтримки фінансування МСП, яка пропонує доступний, довгостроковий кредит в національній валюті», — зазначив в.о. керівника НУФ Валерій Майборода.

Також майбутні позичальники Банку «Львів» зможуть скористатись можливістю здешевлення процентної ставки за своїми інвестиційними кредитами завдяки співпраці НУФ з місцевими органами влади. На сьогодні діють спільні програми НУФ з Київською міською державною адміністрацією та Тернопільською державною обласною адміністрацією, за якими надається компенсація процентів на рівні 50% за рахунок коштів місцевих бюджетів. Аналогічні програми найближчим часом плануються до запуску у Харківській, Черкаській та Рівненській областях.

ДОВІДКА.

Німецько-український фонд було засновано Кабінетом міністрів України, Національним банком України та Німецьким державним банком розвитку KfW. Поточне управління діяльністю НУФ здійснює Державна установа Міністерства фінансів України «Офіс адміністрування проектів міжнародного фінансового співробітництва».

Файли Cookie
Ми використовуємо файли cookie, щоб покращити ваш користувацький досвід і оптимізувати контент на сайті. Дізнайтеся більше
Я відмовляюся
Я погоджуюся