Планування експорту: "EU4Business" підтримує підприємців в Запоріжжі

Україна
Планування експорту: "EU4Business" підтримує підприємців в Запоріжжі

Підприємці із Запорізької області України нещодавно мали змогу прийняти участь у тренінгу "EU4Business", присвяченому експортній діяльності та торговому фінансуванню, який був організований Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) та проходив у Центрі підтримки бізнесу м. Запоріжжя.

Триденний семінар допоміг МСП дізнатися, як потрапити на нові ринки, водночас використовуючи способи оплати та варіанти фінансування як інструменти для розвитку експорту та забезпечення зростання.

Курс проводився міжнародним тренером Джонатаном Яном Вальденом, який має 35-річний досвід роботи у сфері міжнародної торгівлі та логістики.

"Якщо ви не можете планувати, ваш план на успіх не відбудеться", - сказав Вальден учасникам у Запоріжжі, підкресливши, що експортування вимагає детального плану дій, а експортери мають постійно оновлювати свої знання, бути в курсі нових можливостей ринку та бути спроможними керувати своїми фінансовими обов'язками.

Учасники високо оцінили тренінг: "Наша компанія спеціалізується на міжнародних перевезеннях", - розповів Антон Кравченко з "ЮжТранс Груп". "Для нас дуже важливими є пошук клієнтів та знайомство з новими стандартами експорту. Цей тренінг дозволив нам дізнатися про нові аспекти, Джонатан поділився досвідом, розповів про випадки з власної практики - це дуже цікаво".

Олексій Єльніков з ТОВ "Юг Агро Запчасть" реалізує запчастини в межах України. "Зараз ми плануємо вийти на зовнішні ринки та вже підготували відповідні документи. Такий тренінг є необхідним для розвитку та підготовки, він допоможе уникнути помилок", - сказав він.

Олена Діденко з ТОВ "Сілкор" зазначила, що тренінг був інформативним та цікавим з великою кількістю практичних прикладів та вичерпних відповідей на питання. "Для нас цей тренінг є дуже корисним. Компанія займається продажем різних хімічних продуктів, у тому числі на експорт. Ми прагнемо розвиватися та вийти на нові ринки. Зараз ми розглядаємо можливість виходу на ринок Близького Сходу", - сказала вона.

Через кілька місяців після тренінгу інтерактивне спілкування тренера та Запорізьких випускників продовжиться завдяки індивідуальним консультаціям по Skype.

Центр підтримки бізнесу м. Запоріжжя є частиною проекту "Мережа центрів підтримки бізнесу" за фінансової підтримки ЄС, спрямованого на підвищення конкурентоспроможності та рентабельності українських МСП шляхом надання консультацій та зміцнення потенціалу. Він також підтримує ОПБ в 15 областях України у створенні мережі центрів підтримки бізнесу в рамках ініціативи "EU4Business". Проект є корисним для щонайменше 30 000 МСП та підприємців. 

Файли Cookie
Ми використовуємо файли cookie, щоб покращити ваш користувацький досвід і оптимізувати контент на сайті. Дізнайтеся більше
Я відмовляюся
Я погоджуюся